Gerucht: Final Fantasy 7 Remake komt mogelijk naar Xbox

Gerucht: Final Fantasy 7 Remake komt mogelijk naar Xbox

Microsoft en Square Enix zouden er gesprekken over houden

WindowsCentral-journalist Jez Corden claimt dat hij heeft vernomen dat Microsoft en Square Enix praten over de mogelijkheid om Final Fantasy 7 Remake naar Xbox-consoles te brengen.

Dat zegt hij in de nieuwste aflevering van de Xbox Two-podcast. Final Fantasy 7 Remake - het eerste deel in een trilogie waarmee de klassieke rpg Final Fantasy 7 van een remake wordt voorzien - kwam in 2020 uit op PlayStation 4 en was toen een jaar exclusief. Daarna kwam de game ook op pc uit, maar een Xbox-versie is vooralsnog uitgebleven.

Volgens Corden zijn er nu gesprekken tussen Microsoft en Square Enix om de game alsnog op Xbox uit te brengen. "Ik heb bewijs dat er gepraat wordt over Final Fantasy 7 voor Xbox." Hij verwacht echter niet dat dit binnenkort gebeurt of wordt aangekondigd, omdat alle aandacht nu naar Final Fantasy 7 Rebirth uitgaat - het tweede deel in de trilogie die op 29 februari op PlayStation 5 verschijnt. "Maar ik denk wel dat het uiteindelijk gaat gebeuren."

De quote van Corden is vanaf de 55e minuut en 15e seconde te horen.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Jazz Cordon heeft nog nooit een valide claim gemaakt. Ook zijn uitspraak in de podcast komt ongeloofwaardig over. De manier hoe hij opeens roept dat hij “bronnen” heeft. Meneer had ook bronnen die aangaven alle ABK op games Gamepass zouden komen zodra de deal was finalized. ”nothing is confirmed, but according to his sources…” Een mooie manier om met de eer te strijken als het gebeurt, en geen diskrediet te krijgen als het niet gebeurt. 🤡

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 17 januari 2024 - 10:12]

-1
test

das niet waar de dev direct had ie correct vorig jaar met de exacte datum en hij heeft wel vaker wat goeds gehad, zoals tower born,

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 17 januari 2024 - 10:51]

1

Ik hoop het, weer een exclusieve game minder voor PlayStation. Laat ze zelf maar weer eens met wat leuks komen uit eigen stal, i.p.v. al die remakes en remasters.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 17 januari 2024 - 11:56]

-1
test

Je kan niet eens meer spreken van een remake met een titel zoals dit... Alles is nieuw aan de game, gameplay, level design, leveling design/builds, nieuwe charactters, zelfs het verhaal krijgt een alternatieve wending... Dus nee prima werk dit, maar houd het lekker bij playstation anders krijg je dit soort zure mensen.

2
test

Klopt inderdaad, Sony zou Square Enix (en Capcom) moeten kopen om hun IPs exclusief te maken voor hun platform. Net als Microsoft heeft gedaan met Zenimax en ABK.

-2

Xbox community zal weer smeken dat het op Gamepass moet komen, want kopen zullen ze het niet namelijk. MS mag dus diep in de buidel tasten als ze dat willen doen, om de verloren sales op te vangen voor Square. Ik zie niet hoe het enige voordeel heeft voor Square namelijk.

-4

Want bij ieder game smeekt blijkbaar de hele community om de game op game pass te krijgen. lekker iedereen over één kam scheren.

[Reactie gewijzigd door op 17 januari 2024 - 15:02]

2

Uhm ja bijna wel ja. Aan de sales van xbox third party games is te zien dat mensen nauwelijks nog games kopen en vooral hopen op Gamepass releases. Schijnbaar kan MS het zelf ook niet meer veroorloven nu ze steeds meer van hun games naar andere platformen zullen brengen.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 18 januari 2024 - 13:34]

-4

Ik heb hier daadwerkelijk nog nooit iemand horen smeken om een game op game pass te krijgen. Voor sommige games wacht ik er bewust op, zoals de matige games van Ubisoft die zijn daar ideaal voor. Dat komt omdat ik een game dan geen 60 euro waard vind, zoals Mirage en de nieuwe PoP. Of je moet een andere definitie van smeken hebben, dat kan ook, maar dan nog heb ik het niet de HELE Xbox community erom horen vragen. Ten tweede zijn er heel veel mensen die beide consoles hebben, behoren die dan ook tot beide communities? Zijn er dan dus leden van de PS community die smeken om een game op game pass te krijgen? Smeken die dan ook om een game op PS Plus te krijgen? Oh nee die doen niet aan day one first party exclusives op hun dienst. Je bent typisch zo iemand die heel erg nog in kampen denkt, wij tegen de rest. Er zijn echt heel veel mensen, zeker op deze website, die meerdere consoles hebben en gewoon willen goeie games willen spelen en het echt geen reet uitmaken waar die game op uitkomt. En ja dan heb je ook mensen die gaan lopen mekkeren over communities dit en communities dat. Mensen die gaan lopen mekkeren onder een review van een game die ze nog niet gespeeld hebben dat het cijfer te hoog is. Mensen die gaan lopen mekkeren over het feit dat er volgens hun een te pro XBox geluid te horen is en dat ze zich dan gedwongen voelen om op XBox te moeten zeiken om dat te compenseren. Daarbij MS kan het niet meer veroorloven? Ze hebben net een bedrijf gekocht voor 70 miljard... Ze zijn een van de hoogst gewaardeerde bedrijven ter wereld.

[Reactie gewijzigd door op 18 januari 2024 - 07:26]

1

Het lijkt wel alsof je het erg zou vinden als die games ook uitkomen op de Xbox. Wat boeit jou dat nou man...? Leuk toch, voor de mensen die de games op Xbox willen spelen! Stop toch eens met dat overdreven fanboy geneuzel.

1

@broervan, je heb net als anderen mensen die hier duidelijk xbox fanboys zijn een veel te rooskleurig beeld over MS en hun uitgaves. Ze zijn hoogst genoteerde bedrijf, zegt alleen NIKS over hun kwaliteit en al helemaal niks over de stand van het merk Xbox. Want Xbox is nou juist het hangende kindje aan dit merk wat maar niet recht op zijn benen wilt staan. 70 miljard on alleen games op xbox en pc te releasen gaat MS nooit lukken, die markt xbox is te klein en alleen PC ga je er niet mee redden. De hardnekkige geruchten dat ze multiplatform gaan heeft er dus ook alles mee te maken om dat geld sneller terug te verdienen. (Shareholders) die willen nu resultaten zien in plaats van alleen nog geld te zien bloeden binnen dit merk.

0
test

Remakes en remasters kunnen leuker zijn dan de allernieuwste games.

0
test

@Bart81 Playstation maakt meer dan genoeg originele games. Ik snap ergens wel wat je zegt, maar je zou wellicht je woorden wat zorgvuldiger kunnen kiezen. Je komt op deze manier nogal zuur over, en zo ben je volgens mij helemaal niet.

0
test

Ja en helldivers 2 is niet van een first party studio maar de ip is wel van sony, dus is het een first party game. Ben wel benieuwd naar hoe ghost of thusima 2 en waar de andere mee bezig zijn en we zullen vast wat zien dit jaar er over.

1
test

Het niveau van bepaalde mensen die hier weer roepen om een aankoop van een publisher door playstation, of de bewering dat xbox-gamers geen games kopen en enkel Gamepass spelen, is weer geweldig om zien. Speelplaats-niveau dit.

1

Gewoon waarheid en dat merk je aan alles. Aan de reacties in het algemeen van “komt het op gamepass” en aan de sales. Dus nee je kan wel weer doen alsof maar het allang duidelijk hoe het zit. Feitelijk heeft MS het zelf verpest door GP zo te pushen. Iets met “ontkenningsfase” hier bij nog veel mensen. Heb je anders niet zien klagen over de mensen die hier letterlijk met zich zelf zaten te spelen door het hele ABK nieuws en hoe goed het zou zijn als MS, ABK zou overnemen. En ja dat PS Square zou moeten/kunnen kopen ben ik het mee eens. Xbox loopt op het moment zover achter in het straatbeeld, dat je je moet afvragen welk bestaansrecht ze straks nog hebben en zeker als ze meerdere games op andere platformen gaan releasen. Dus met andere woorden, FF remake zal weinig tot niks veranderen op de xbox. Ik gun iedereen zijn FF, maar op het moment mogen we best hard en hard kritisch kijken naar Xbox die het nog slechter dan ooit doet. En laten we eerlijk wezen. Het is de fans hun eigen schuld. Ze hebben Xbox en hun management te lang verdedigd en alles voor ze goed gepraat, omdat GP zogenaamd zo “heilig” is.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 17 januari 2024 - 17:06]

-3

"letterlijk met zich zelf zaten te spelen " Je bent blijkbaar ook nog eens een heel discutabel en vies mannetje als je dit soort dingen bedenkt bij die reacties. Duidelijk wat je niveau is, ik denk dat Mr. Happy je iets teveel credits geeft, speelplaats haal je niet, het gemiddelde kind op de speeltplaats haalt hoger.

0

Gezien de reacties hier hoe mensen over deze hele deal aan het kwijlen waren en het voor MS aan het goed praten waren. Ja mensen waren hier letterlijk aan het glijden van hun stoel om te dromen hoe alles gratis zou zijn. Doe niet zo hypocriet hier meneer de “ik kan geen kritiek handelen van anderen, die iets over een game zeggen a la starfield ze zelf hebben gespeeld”. Ik had een bingo moet beginnen met hoevaak jij loopt te janken over die starfield review en waar die ene persoon antwoord op gaf. Hoe hard je laat merken dat je daarmee zit is gewoon triest.

0

Aanbevolen voor jou