Gerucht: Eidos Montréal werkt aan Deus Ex-game, helpt mee met Fable

Gerucht: Eidos Montréal werkt aan Deus Ex-game, helpt mee met Fable

Eidos Montréal zou een een nieuwe Deus Ex-game in ontwikkeling hebben. Ook zou de studio Playground Games en Microsoft helpen bij de ontwikkeling van de nieuwe Fable.

Dat claimt Jason Schreier van Bloomberg. De Deus Ex-game zou nog maar erg vroeg in ontwikkeling zijn en verdere details zijn er niet. De studio zou Xbox daarnaast met de ontwikkeling van meerdere games helpen, waaronder Fable. Tot slot zou er ook een nieuwe IP in ontwikkeling zijn bij de studio.

Officieel zijn bovenstaande details niet bevestigd. Schreier staat er echter om bekend uitmuntend journalistiek werk te verrichten en het vaak bij het rechte eind te hebben.

Eerder dit jaar nam Embracer Group Eidos Montréal, Crystal Dynamics en Square Enix Montréal over van Square Enix. Daarmee kreeg Embracer ook franchises zoals Deus Ex en Tomb Raider in handen. Eerder werd al officieel aangekondigd dat Crystal Dynamics aan een nieuwe Tomb Raider-game werkt die op Unreal Engine 5 draait.

Vandaag is ook bevestigd dat Embracer één van de drie studio's, Square Enix Montréal, heeft gesloten. De ontwikkelaar werd vorige maand nog hernoemd naar Studio Onoma.

De Deus Ex-franchise is bedacht door legendarische ontwikkelaar Warren Spector - ook bekend van diverse Ultima-games. De eerste twee delen van deze futuristische reeks verschenen in 2000 en 2003. Met het in 2011 verschenen Deus Ex: Human Revolution ontving de franchise een tweede leven. Sindsdien is er een vervolg uitgekomen, alsmede diverse mobiele spin-offs.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola dus je vind een game zuigen omdat ze het litteken systeem hebben aangepast? Oke..

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Prima toch? Bij goed afgeleverd werk meteen een overname doen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola klopt helemaal, Embraer is te groot om. Gekocht te worden en deze studios hebben ze net in bezit net best goeie ips

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 dat zouden inderdaad ook prima overnames zijn.

0

Aanbevolen voor jou