Fysieke versie Starfield verkoopt goed in Verenigd Koninkrijk

Fysieke versie Starfield verkoopt goed in Verenigd Koninkrijk

Ondanks Game Pass

De fysieke versie van Starfield verkoopt, ondanks het verschijnen op Xbox Game Pass, goed in het Verenigd Koninkrijk.

Dat onthult Gamesindustry.biz-journalist Christopher Dring op X (voorheen Twitter). Hij houdt elke maand de verkoopcijfers van games en hardware in de gaten in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe game van Bethesda Game Studios staat momenteel bovenaan als het gaat om fysieke verkopen deze maand.

Starfield is echter niet de meest succesvolle fysieke release van het jaar in het land. Hogwarts Legacy, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Star Wars Jedi: Survivor, Resident Evil 4, Final Fantasy 16 en Dead Island 2 deden het tot nu toe beter. Volgens Dring zijn de fysieke verkoopcijfers van Stafield vergelijkbaar met die van Diablo 4.

Volgens Dring is Starfield in combinatie met de digitale verkopen en de spelers op Xbox Game Pass en PC Game Pass mogelijk de grootste release van het jaar. Al is dat wel puur speculatief. Exacte cijfers over de digitale verkopen en het spelersaantal op Xbox Game Pass heeft hij niet.

Starfield kwam op 6 september uit op Xbox Series X en S en pc. Binnen een dag behaalde de game zes miljoen spelers. Daarmee is het de grootste release van Bethesda aller tijden. Dat aantal werd overigens niet daadwerkelijk in één dag bereikt. Spelers konden door middel van een duurdere versie van de game of een uitbreiding op de Game Pass-versie vijf dagen eerder spelen.

Starfield kreeg van redacteur Lars Cornelis een 9 op Gamer.nl. "'Skyrim in space' doet Starfield tekort, maar is tegelijkertijd de perfecte omschrijving van dit totaalpakket. Starfield is zo groot, divers en gedetailleerd dat het moeilijk is jezelf niet in deze wereld te verliezen. Niet alles is perfect, maar de minpunten worden volledig overvleugeld door de pluspunten. Kortom, een typische Bethesda-game. Maar dan in de ruimte", schrijft hij in zijn recensie.

View post on X

Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou