FTC zet zaak tegen Microsofts Activision Blizzard-overname door

FTC zet zaak tegen Microsofts Activision Blizzard-overname door

Lijkt echter weinig invloed op de uitkomst te hebben

De Amerikaanse Federal Trade Commission zet diens zaak om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegen te houden toch door.

Dat schrijft Bloomberg. Eerder dit jaar werd er een rechtszaak tussen de FTC en Microsoft gehouden - volgens de FTC zou de overname van Activision Blizzard Microsoft een monopolypositie geven binnen de game-industrie. In juni verloor de FTC de rechtszaak.

Als gevolg van het verlies wilde de FTC in hoger beroep gaan, maar dit werd door de rechtbank afgewezen. Ondanks dat besluit de FTC nu alsnog een poging te doen de deal tegen te houden. Bloomberg merkt op dat de Amerikaanse waakhond hier zelfs mee door kan gaan nadat de deal rond is, maar dat het onwaarschijnlijk is dat het een negatieve invloed gaat hebben op de overname.

Microsoft-woordvoerder Rebecca Dougherty over de situatie: "We verwachten nog steeds dat de deal op zijn laatst op 18 oktober doorgaat. We hebben alle vertrouwen in de zaak en de voordelen van de overname voor gamers en de concurrentie." Ook Activision-woordvoerder Joseph Christinat blijft positief: "We werken met Microsoft aan het sluiten van de deal. Hoe de FTC het geld van de belastingbetaler gebruikt is hun keuze."

De laatste echte blokkade van de Activision Blizzard-overname - de afkeuring ervan door het Britse Competition and Markets Authority - is inmiddels ook weggenomen. Vorige week bleek dat de CMA de overname voorlopig goedkeurt. De eerdere aankondiging dat niet Microsoft, maar Ubisoft het recht krijgt om Activision Blizzard-games op clouddiensten uit te brengen, is een doorslaggevende factor geweest voor deze voorlopige goedkeuring. De definitieve uitspraak moet op zijn laatst op 18 oktober volgen.

Microsoft wil ongeveer 68,7 miljard dollar betalen voor de overname van Activision Blizzard. Naast Call of Duty is Activision Blizzard ook eigenaar van franchises als World of Warcraft, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater. Ook is King onderdeel van het bedrijf, een ontwikkelaar van mobiele hits als Candy Crush.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Best bijzonder, de FTC wil de deal tegenhouden maar Microsoft kan dan toch de deal door laten gaan. Je zou zeggen dat dat niet mogelijk is. Is dat uniek voor Amerika of werkt het overal zo?

1
test

Ik denk dat het inmiddels een trots-dingetje is voor FTC is, ze willen hun gelijk krijgen ook al zal het in de praktijk niets meer uitmaken.

3
test

Ja want hun inhouse rechter kan zaak niet weterlijk tegen houden meer, dat kon alleen fedral judge en die gaf micro al gelijk.

1

Ook Activision-woordvoerder Joseph Christinat blijft positief: "We werken met Microsoft aan het sluiten van de deal. Hoe de FTC het geld van de belastingbetaler gebruikt is hun keuze." Oef... Shots fired! Lijkt ondertussen wel een roast. Daarnaast vraag ik me toch ook af of het aftreden van Jim Ryan aankomende lente niets mee te maken heeft met dit hele fiasco vanuit de FTC en hoe ze eigenlijk de belangen van Jim Ryan behartigde tijdens de rechtszaak en niet in algemene zin i.v.m. concurrentie. (in combinatie met de recente vrij hoge spike in kosten m.b.t. PS+ abo's)

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 28 september 2023 - 13:12]

1

Deze gebruiker is verwijderd

0

Rustig maar maat, ik wist niet dat ik je persoonlijk beledigde als ik iets over Jim Ryan te zeggen heb. Wel weer typisch dat je Xbox voor de bus moet gooien om een andere mening te bagatelliseren die je niet aanstaat. Het aanbod GamePass vs PS+ is niet met elkaar te vergelijken, wat mij betreft.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 28 september 2023 - 20:54]

0

Aanbevolen voor jou