Update: FTC pauzeert intern proces rondom Activision Blizzard-overname

Update: FTC pauzeert intern proces rondom Activision Blizzard-overname

Mogelijk wordt de zaak uiteindelijk helemaal stopgezet

Update: De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft diens interne verhoor rondom de Activision Blizzard-overname door Microsoft officieel gepauzeerd.

Dat blijkt uit documentatie. Eerder vandaag meldde Bloomberg al dat de FTC dit overwoog, maar nu is het officieel. Hoewel de FTC al de rechtszaak tegen Microsoft om de Activision Blizzard-overname te stoppen had verloren, zou de organisatie de zaak nog wel bij een onafhankelijke bestuursrechter laten voorkomen begin augustus. Dit wordt voor nu dus uitgesteld, en nu kan de FTC overwegen om de gehele zaak te laten vallen.

Oorspronkelijk bericht:
De Amerikaanse Federal Trade Commission zou naar verluidt overwegen om diens interne verhoor rondom de Activision Blizzard-overname door Microsoft te pauzeren om daarna met laatstgenoemd bedrijf om tafel te kunnen zitten.

Dat meldt Bloomberg. De FTC heeft geruime tijd diens afkeuring rondom de overname uitgesproken. Onlangs probeerde de Amerikaanse waakhond het nog tegen te houden via een rechtszaak. De FTC verloor deze rechtszaak echter, en ook een aangevraagd hoger beroep werd afgekeurd.

De FTC zou in augustus nog een interne rechtszaak houden over de deal, maar nu zou de organisatie dus dit proces willen pauzeren. Daarna kunnen Microsoft en Activision met woordvoerders van de organisatie om tafel om er samen uit te komen. Verwacht wordt dat de FTC later vandaag het al stopzet.

Hoe dan ook betekent het feit dat de FTC de rechtszaak onlangs verloor, dat niets de overname in de Verenigde Staten nog tegenhoudt. Microsoft moet wel nog goedkeuring in Groot-Brittannië krijgen van de Competition and Markets Authority, maar die lieten onlangs weten weer gesprekken te willen houden. De CMA moet nu op zijn laatst op 29 augustus een uitspraak doen. Microsoft en Activision hebben de deadline voor de overname inmiddels verlengd naar 18 oktober, nadat de oorspronkelijke deadline eerder deze week afliep.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

LOL wat een poppenkast bij de FTC.

2

Dat is nog zacht uitgedrukt

1
test

Ze kunnen volgens mij beter iets anders doen met het kostbare belastingsgeld. Heeft geen enkele zin (meer).

3

Aanbevolen voor jou