'FTC overweegt in hoger beroep te gaan in Activision Blizzard-rechtszaak'

'FTC overweegt in hoger beroep te gaan in Activision Blizzard-rechtszaak'

De uitspraak van de rechter gisteren was in het voordeel van Microsoft

De Federal Trade Commission zou overwegen in hoger beroep te gaan tegen de gisteren onthulde uitspraak dat een overname Activision Blizzard-overname door Microsoft niet mag worden geblokkeerd.

De FTC wilde een vroegtijdige overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft blokkeren via een rechtszaak. Gisteren besloot rechter Jacqueline Scott Corley echter dat dit niet mag gebeuren. Zij meent dat de overname in het voordeel van de consument is, zeker gezien de afspraken die Microsoft met diverse andere bedrijven heeft gemaakt voor het distribueren van Call of Duty op andere (online) platforms buiten het Xbox-ecosysteem en Xbox Game Pass.

Bloomberg schrijft nu dat de FTC zou neigen naar een hoger beroep. Deze zou mogelijk vandaag al kunnen worden ingediend. Dit zou er voor kunnen zorgen dat de overname wederom wordt gepauzeerd, al is het niet duidelijk of er ingestemd zou worden met het hoger beroep.

De uitspraak gisteren betekent in ieder geval dat Microsoft een stap dichterbij de overname van Activision Blizzard is. Het maakt de kans dat Microsoft een vroegtijdige overname in werking kan zetten aanzienlijk groter. De pauze wordt aanstaande vrijdag stopgezet dankzij deze uitspraak, waarna Microsoft in principe vrij spel heeft om de overname door te zetten - als het een overeenstemming bereikt met het Britse Competition and Markets Authority en het hoger beroep wordt afgewezen tenminste. Gisteren bleek al dat het CMA weer om tafel wil zitten met Microsoft voor nieuwe onderhandelingen, al heeft de waakhond inmiddels ook gewaarschuwd dat er een nieuw onderzoek kan volgen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ben dan wel benieuwd waar de FTC dan mee gaat komen. Ze kwamen niet echt goed voor de dag met de afgelopen rechtszaak, ze zullen toch echt met iets anders moeten dan "CoD wordt exclusief". En als je dan ook nog eens van de rechter te horen krijgt dat je als FTC de belangen van de consumenten moet behartigen ipv die van Sony weet dat je het echt anders moet gaan aanpakken.

[Reactie gewijzigd door op 12 juli 2023 - 13:28]

2
test

Het was een anonieme bron die dit tegen blomberg zei, dus de vraag is is het waar.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 12 juli 2023 - 14:14]

-1

Heb zelf een Playstation en zal het erg jammer vinden als een groot aantal games ex worden voor Xbox. Gelukkig blijft CoD nog wel even uitkomen op Playstation, dat speel ik nog wel het meeste op console.

0
test

Cod, diablo en vele andere games blijven op ps uitkomen het zal hooguit nieuwe games zijn die exclusive worden.

-1

Dat zal best zo zijn voor nu, maar ik denk niet over 2023 en 2024 na, maar de jaren erna. Spellen van Bethesda moet ik vanaf Starfield al gaan missen op de Playstation, ik verwacht niet dat het zoveel anders zal zijn met de spellen van Activision Blizzard (uitzonderingen daargelaten).

0
test

mee eens. Maar het zou ook serieus raar zijn als ABK die kant op gaat. Ze snijden even miljoenen markt van zich af. Een markt die ze tot nu niet konden betreden. Want Microsoft games op een PlayStation console kan nooit. maar vanaf de overname kunnen ze games op Sony uit gaan brengen en dan de naam Microsoft studio’s presents in beeld zetten of iets in die richting. tot een paar jaar geleden zou dergelijk reclame bij je concurrentie niet mogelik zijn. En Microsoft zou echt dom zijn als ze deze eigen reclame mogelijkheid niet aanpakken door hun games op bij Sony en Nintendo uit te brengen onder die noemer. ‘Microsoft studios proudly presents’ ‘In association with Activision’ ’Call of Duty: black ops 26’ dit sport reclame kun je anders niet krijgen op de andere console. Ik weet niet wat MS denkt maar als ze hier geen slimme manier in zien om hun naam zelfs bij de concurrentie rollende te houden dan weet ik het ook niet.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 12 juli 2023 - 15:02]

-2
test

Staat er niet bij bepaalde games al Microsoft zoals deathloop, ghostwire, psychonauts 2, outer worlds, minecraft.

0

bij mlb the show staat wel playstion studios als je de game op Xbox speelt

2
test

@thriple40 en zo hoort het toch ook Sony maakt die game, zal raar zijn als dat logo er niet zou staan.

0

Kan raar zijn, maar je weet nooit hoever een Microsoft of Sony zal gaan om de concurrentie buitenspel te zetten. Ook al kost dit miljoenen, of missen ze de kans om hun studio's te "verkopen" op andere platform's.

0

Aanbevolen voor jou