FTC in hoger beroep tegen uitspraak Activision Blizzard-rechtszaak

FTC in hoger beroep tegen uitspraak Activision Blizzard-rechtszaak

Het houdt niet op, niet vanzelf...

De Federal Trade Commission, de Amerikaanse waakhond die controleert of fusies en overnames van bedrijven geen monopolyposities creëren, is in hoger beroep gegaan nadat de uitspraak van de rechtszaak rondom de Activision Blizzard-overname in het voordeel van Microsoft uitviel.

De FTC wilde een vroegtijdige overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft blokkeren via een rechtszaak. Eerder deze week besloot rechter Jacqueline Scott Corley echter dat dit niet mag gebeuren. Zij meent dat de overname in het voordeel van de consument is, zeker gezien de afspraken die Microsoft met diverse andere bedrijven heeft gemaakt voor het distribueren van Call of Duty op andere (online) platforms buiten het Xbox-ecosysteem en Xbox Game Pass.

Gisteren, een dag na de uitspraak, gingen er al geruchten dat de FTC in hoger beroep zou gaan, en dat is nu is gebeurd. Uit documentatie blijkt dat het hoger beroep is aangetekend. De waakhond krijgt daardoor de kans om het hof van beroep er van te overtuigen dat de uitspraak in de afgelopen rechtszaak onjuist was.

De pauze die vanwege de rechtszaak werd ingelast in de overname van Activision Blizzard door Microsoft, wordt aanstaande vrijdag echter ontheven. Dat betekent dat Microsoft mogelijk vanaf dan de overname doorzet, ongeacht of FTC een hoger beroep aankaart.

Microsoft-directeur Brad Smith noemt de keuze van FTC om in hoger beroep te gaan teleurstellend: "De uitspraak van de District Court maakt het glashelder dat de overname zowel voor concurrentie als consumenten goed is. We zijn teleurgesteld dat de FTC hun zwakke zaak doorzet, en we zullen tegen toekomstige pogingen om de deal voort te zetten ingaan."

Het bedrijf zit echter nog niet op één lijn met het Britse Competition and Markets Authority. Het bedrijf en deze Britse waakhond gaan opnieuw om tafel zitten nadat het CMA de overname eerder afkeurde, maar het CMA waarschuwde gisteren ook dat dit kan betekenen dat de overname opnieuw gekeurd moet worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat een tijd- en geldverspilling zeg...

1

zo zie je maar mensen die hier riepen ik zie dit niet snel gebeuren, misschien is het beter om niet vanuit een onderbuikgevoel te reageren maar meer met een realistische blik. Dit is niet meer dan een logisch gevolg. Overigens vind ik dat de overname wel gewoon door moet gaan hoor.

-3

Hoezo is dit niet meer dan logisch? FTC is compleet afgefakkeld en heeft eigenlijk simpelweg geen zaak. De rechter heeft dat meer dan duidelijk gemaakt. De FTC zou er moeten zijn voor de consument maar is dat niet. Anders hadden ze compleet andere argumenten gehad. Dus de FTC doet dit tegen beter weten in. Dat noem ik niet "meer dan logisch". Met een realistische blik zou je juist zeggen dat ze hen verlies moeten pakken.

1

Als je er al zoveel tijd en geld heb ingestopt is het niet meer dan normaal dat je het nog een keer probeert. Het is immers maar de visie van 1 rechter misschien hopen ze bij een andere rechter wel gehoor te vinden. Verder vind ik het een beetje onzin dat ze gelijk moesten hebben over alle 8 punten om de overname te blokkeren. Als ze bijvoorbeeld maar 3 dingen konden bewijzen zal dit toch ook al nadelig zijn voor de markt.

-2
test

Onderbuik gevoel, de ftc moet nu een hoger beroep aanvragen dit kan afgewezen worden door de rechter, stel dit gebeurt niet moet het voor de rechter komen voor maandag want vanaf dan kan micro de deal sluiten wettelijk. Dus kans dat ftc slaagde is heel klein dat ze dit allemaal kunnen regelen voor maandag, want micro moet sluiten voor dinsdag want dat is eind datum die ze met abk hebben. Als ik een man die moet wedden zet ik me geld op Micro en ftc dat ze het hoger beroep voor elkaar krijgen voor maandag zie ik hele kleine kans.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 13 juli 2023 - 07:38]

2

Nou als je de rechtszaak in detail gevolgd hebt, ik weet niet of je dat gedaan hebt, dan zou het opgevallen zijn dat de FTC vrij weinig argumenten had die hout sneden. Dat vond de rechter duidelijk ook. Ik bedoel als je als FTC probeert te bewijzen dat deze overname niet goed is en de rechter expliciet aangeeft dat deze overname juist goed is voor de consument dan heb je het niet goed gedaan. Dus dan is die conclusie vrij realistisch en zeker niet op onderbuikgevoelens gebaseerd. Daarom ben ik benieuwd waar de FTC mee gaat komen, hetzelfde riedeltje herhalen lijkt me vrij onzinnig. Nieuw bewijs op zo'n kort termijn lijkt me ook niet. Misschien dezelfde argumenten maar op een andere manier gebracht? Geen idee ben benieuwd.

[Reactie gewijzigd door op 13 juli 2023 - 07:38]

1

Aanbevolen voor jou