FTC claimt dat Microsoft-ontslagronde haaks staat op uitspraken tijdens rechtszaak

FTC claimt dat Microsoft-ontslagronde haaks staat op uitspraken tijdens rechtszaak

Tijdens de rechtszaak beloofde Microsoft dat Activision Blizzard onafhankelijk zou blijven functioneren

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft een klacht ingediend rondom de ontslagen die op dit moment bij Microsoft vallen. Het zou namelijk haaks staan op de beloftes die het bedrijf tijdens de rechtszaak tegen FTC heeft gemaakt omtrent de Activision Blizzard-overname.

Onlangs bleek dat Microsoft zo'n 1900 mensen ontslaat bij de gamedivisie van het bedrijf, waar tegenwoordig ook Activision Blizzard onder valt. De FTC probeerde de overname van de Call of Duty-maker door Microsoft vorig jaar tegen te houden middels een rechtszaak, maar slaagde daar niet in.

Volgens de pas ingediende klacht van de FTC (via Bloomberg) is de ontslagronde "inconsistent met Microsofts suggestie tijdens de rechtszaak dat de twee bedrijven (Microsoft en Activision Blizzard) onafhankelijk van elkaar zullen blijven functioneren".

De FTC oppert dat de ontslagronde aantoont dat er overlapping is qua functies bij Microsoft en Activision Blizzard en dat de integratie van laatstgenoemde bedrijf bij Microsoft stopgezet moet worden terwijl de waakhond de situatie onderzoekt.

Hoewel Microsoft geen precieze details heeft gegeven over wie er binnen de gamedivisie ontslagen worden, blijkt uit recente berichten dat er werknemers bij Blizzard, Sledgehammer Games en Toys 4 Bob ontslagen worden. Bij laatstgenoemde studio zouden 86 banen verloren gaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gezien de ontslagen in de gaming industrie bij zowat alle grote bedrijven, lijkt mij dit niet echt wat met de merger te maken te hebben, maar waren die ontslagen er anders ook wel geweest.

1
test

Denk het eerlijk gezegd ook wel, en serieus... geen Enkele merger gaat zonder reorganisatie. Dat is is ook wel super naïef van de FTC.

0

Aanbevolen voor jou