Frostpunk 2-ontwikkelaar sluit Xbox Game Pass-deal met Microsoft

Frostpunk 2-ontwikkelaar sluit Xbox Game Pass-deal met Microsoft

Sommige toekomstige games zullen vanaf dag één op de service staan

De Poolse ontwikkelaar 11 Bit Studios heeft een deal gesloten met Microsoft om een aantal van diens toekomstige spellen op de dag van release op Xbox Game Pass te plaatsen.

Dat werd vandaag aangekondigd. Twee van de games van de ontwikkelaar - Frostpunk en This War of Mine Final Cut - staan al op de dienst. De deal betekent echter dat diverse games van de ontwikkelaar die in de toekomst uitkomen, op dag van release op Game Pass zullen komen te staan. Om welke games het gaat is nog niet bekend.

Onlangs toonde 11 Bit Studios Frostpunk 2 en een nieuwe IP genaamd The Alters. Frostpunk 2 is het vervolg op strategische survivalgame die zich afspeelt in een toekomstige ijstijd. In The Alters kruipen spelers in de huid van een man genaamd Jan, die meerdere versies van zichzelf moet creëren om te overleven. Trailers van beide games zijn hieronder te bekijken.

11 Bit Studios laat in een statement weten dat "games beschikbaar maken op Game Pass een significante, positieve impact op de financiële resultaten van het bedrijf heeft". Dit staat in contrast met de opmerking van PlayStation-CEO Jim Ryan die onlangs tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission naar buiten kwam. Ryan claimde dat uitgevers "unaniem een hekel hebben aan Game Pass".

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Dit staat in contrast met de opmerking van PlayStation-CEO Jim Ryan die onlangs tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission naar buiten kwam. Ryan claimde dat uitgevers "unaniem een hekel hebben aan Game Pass". " Hoe de woorden van Bobby Kotick/ABK over gamepass jullie ontgaan zijn in de FTC rechtzaak weet ik niet, maar als je een uitgever een hekel wilt horen hebben over gamepass, dan kun je zijn quotes terug vinden op het internet

-2
test

Er is hun nog wel veel meer ontgaan wat er is besproken gisteren. Wat denk je van de emails tussen Phil en Jim waarop Jim zei, ik wil het contract tekenen van abk als ik zenimax games er bij krijg op ps. En ik snap Jim gebruik je onderhandeling power die je hebt want als micro mee was gegaan kwam starfield dus naar ps toe. Maar dan posten ze hier wat satya vind van games voor console er is veel beter nieuws geweest gisteren zoals hoe bobby over game diensten denkt maar ook dat dat niet uit maakt want ze verkopen de boel. En dat ie verlopig dus aanblijft bij abk ook als deal door gaat of niet door gaat dit heeft ie aan Jim belooft.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 29 juni 2023 - 16:26]

-1
test

’er is hun nog wel veel meer ontgaan’ Nou, nee. Maar er zit een max aan wat we per dag kunnen brengen. Als dat niet zo was, hadden we dagelijks alleen al over de rechtszaak 15 nieuwtjes.

4
test

@michelmusters of een dag er na 1 nieuwtje met al het nieuws er in wat er is gebeurt. Dit moet niet al te lastig zijn nu is beetje cherry picken en wat satya van ex games vind niet heel. Interessant, maar het berichten verkeer tussen Phil en Jim was toch wel wat interessanter. Maar dat is mijn mening.

-3
test

"hoe Bobby over game diensten denkt maar ook dat dat niet uit maakt want ze verkopen de boel." Daar heb je aan de ene kant gelijk in want bob staat aan de kant van de shareholders , maar hij geeft wel aan als hoofd van een grote publisher hoe gamepass een value-destructive manier is van games op een service zetten. En hoe hij nooit een cod of diablo daar op zou zetten, simpelweg omdat zo een titel een paar honderd miljoen kost om te maken en die ga je niet day one "gratis" weg geven. Wat Microsoft dus wel doet door er grote zakken geld tegenaan te smijten om zo zieltjes te winnen voor gamepass. Een Sony of Nintendo kunnen dit simpelweg niet doen financieel. Daarom vond ik dit eigenlijk wel van enige nieuwswaarde, want gister of eergister werd Jim Ryan hier nog afgeschilderd als een halve tamme omdat hij riep dat publishers helemaal niet om gamepass staan te springen, en dit letterlijk door Kotick wordt bevestigt in de rechtbank

-3

Diezelfde Bobby Kotick heeft ook geroepen, nadat CMA had aangekondigd tegen de deal te zijn, er alles aan te willen doen om de deal er alsnog doorheen te krijgen. Dat is toch eigenlijk ook gek als je nu verkondigd een hekel te hebben aan GamePass. Ik heb even een random linkje gepakt als bron: https://www.gamedeveloper.com/business/bobby-kotick-confident-microsoft-can-successfully-appeal-irrational-cma-block

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 29 juni 2023 - 18:21]

2
test

Het is niet omdat hij geen fan is van GP, dat hij daarom tegen de overname in z'n geheel is. Daar bovenop haalde hij aan dat hij doet waar de aandeelhouders voor gestemd hebben.

0

Er zijn meerdere uitgevers wel blij met GamePass. Overigens is het altijd genuanceerder. Zoals het logisch is dat GTA 6 niet op Gamepass komt omdat ze los veel meer verkopen, maar dat het ook logisch is dat Psychonauts 2 wel op GamePass kwam omdat MS financieel hielp. Dus... Nuances mensen :-)

3
test

Nuances in een fanboy war? Jij vraagt veel :-)

0

lemme guess, jij bent nieuw hier? Nuances en feiten, pffff

2

Aanbevolen voor jou