FromSoftware ontwikkelt meerdere games tegelijkertijd

FromSoftware ontwikkelt meerdere games tegelijkertijd

Bedrijf wil wachttijden tussen nieuwe releases inkorten

Elden Ring- en Armored Core 6-studio FromSoftware ontwikkelt tegenwoordig meerdere games tegelijkertijd.

Dat meldt producent Yasuhiro Kitao in een interview met Eurogamer. "Onze filosofie is niet echt veranderd de afgelopen tien jaar, zeker sinds (Hidetaka) Miyazaki de directeur van het bedrijf is geworden. We willen altijd excelleren in het maken van iets interessants en iets nieuws, iets origineels, iets dat we als spelers leuk vinden."

Hij vervolgt: "Er is niet veel veranderd, maar we ontwikkelen wel meerdere games tegelijkertijd. We hebben meerdere teams die werken aan verschillende projecten. We willen onze releases uitspreiden en er voor zorgen dat er niet te lang zit tussen onze nieuwe en spannende games."

Met Elden Ring leverde FromSoftware vorig jaar volgens velen de game van het jaar af. Dit jaar staat Armored Core 6 op de planning, om precies te zijn op 25 augustus. De game komt naar Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Gisteren werden de minimale systeemeisen van de pc-versie al aangekondigd.

Armored Core 6: Fires of Rubicon

Armored Core 6: Fires of Rubicon kopen?

Kopen voor playstation_3_game

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd of ze veel crunch kennen dan bij From Software. Maar daar kijken ze in Japan toch anders tegenaan. Sowieso lange werkdagen daar.

0

@Mythanics Het zit hem daar meer in de cultuur inderdaad, mensen werken zichzelf letterlijk dood. Crunch als een slecht iets dat is een concept uit het westen. Vroeger was dat vrije wil overigens. Slapen op kantoor, lange nachten maken om de game af te krijgen en bug vrij te maken. Er zijn genoeg developer diaries te vinden waarin met liefde teruggedacht wordt naar die tijden. Het hoefde niet afgedwongen te worden vanuit management, het gebeurde gewoon. Maar toen werden games steeds duurder en complexer.

0
test

@gimbal2 Ja en ik denk dat veel mensen die nu starten met hun carriere in ieder geval in het Westen ook een ander idee hebben van wat ze als werk/leef-balans verwachten tegenwoordig. Misschien is die ontwikkeling minder aan de gang in Japan. Ook omdat dacht ik daar nog veel meer hierarchie heerst op de werkvloer dan hier en er dus minder de mogelijkheid is om zich daarover te uitten en daaropvolgend de mogelijkheid om dat te veranderen erdoorheen te krijgen. Dat is mijn beeld ervan althans. Zoals je zegt inderdaad echt een andere cultuur.

0

Aanbevolen voor jou