Free-to-play Trackmania komt op 15 mei naar consoles

Free-to-play Trackmania komt op 15 mei naar consoles

Game verscheen in 2020 al op pc

Trackmania is vanaf 15 mei speelbaar op PlayStation- en Xbox-consoles.

Dat heeft Ubisoft aangekondigd. De free-to-play-game kwam in 2020 al uit op pc. Naast de release op PS5, PS4, Xbox Series en Xbox One zal het spel ook via Amazon Luna speelbaar zijn. Daarbij ondersteunen alle versies van de game cross-play en cross-progressie. Er moeten geen verschillen in content tussen de pc- en consoleversies van de game zijn.

Ubisoft kondigde vorig jaar al aan dat Trackmania naar consoles zou komen, maar nu is een precieze releasedatum bekend. In de game kunnen spelers hun eigen circuits maken of die van anderen spelen. De gratis versie biedt een constant wisselende selectie van circuits - voor 10 euro per jaar krijgt men toegang tot alle tracks. Er is ook een abonnement van 30 euro per jaar, waarmee spelers zich bij Clubs met andere spelers kunnen voegen en hun auto kunnen customizen.

Ron Vorstermans gaf een 7,5 aan de pc-versie van de game: "Trackmania excelleert in alles waar fans jaren geleden verliefd op zijn geworden: racen tegen de klok met tientallen anderen op bizarre banen en hoge snelheden. De game komt helaas met een disclaimer: de verschillende abonnementen, menu’s en leaderboards zijn enorm verwarrend. Dat is vooral zuur voor nieuwe spelers, terwijl Trackmania op papier juist zo’n goed instapmoment is."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou