Forza Motorsport verschijnt zonder splitscreen en spectatormodus

Forza Motorsport verschijnt zonder splitscreen en spectatormodus

Turn 10 Studios sluit niet uit dat de features op een later moment toegevoegd worden

Op release ontbreken er een aantal features in de aankomende racegame Forza Motorsport die normaliter wel in de Forza-games zitten.

Dat heeft ontwikkelaar Turn 10 Studios laten weten tijdens een livestream. Wanneer de game uitkomt, zal er bijvoorbeeld geen splitscreen multiplayer beschikbaar zijn. Daarnaast ontbreekt ook een spectatormodus en kunnen mensen niet tegen de computer racen in verschillende multiplayermodi.

Wat splitscreen betreft kreeg Turn 10 dit niet voor elkaar vanwege de grafische kwaliteiten van de game. "Dat maakt het erg moeilijk om het te implementeren, en het is dan ook niet op release beschikbaar." Daarmee lijkt hij te hinten naar de mogelijkheid dat splitscreen op een later moment wel wordt toegevoegd, al is dit niet bevestigd.

Wat spectatormodus en racen tegen AI in multiplayer betreft, staan deze opties volgens Turn 10 haaks op de doelen van de ontwikkelaar. "Spelers die in een multiplayerevenement komen en daar plek voor in beslag nemen, en vervolgens alleen maar kijken? Dat zien we niet graag." Wat Turn 10 betreft geldt hetzelfde voor computergestuurde tegenstanders in de multiplayermodus. Ook hierbij meldt de studio dat deze features niet beschikbaar zijn op release - ze kunnen mogelijk dus wel later toegevoegd worden, al is dit wederom niet bevestigd.

Forza Motorsport moet volgens de ontwikkelaar de "meest technisch geavanceerde racegame ooit" worden. Het spel bevat meer dan vijfhonderd echt bestaande auto's, meer dan achthonderd unieke upgrades en modificaties, twintig omgevingen waarop meerdere parkoersen te vinden zijn (waaronder vijf nieuwe locaties, zoals het Kyalami Grand Prix Circuit uit Zuid-Afrika), gevarieerde weersomstandigheden en een dag- en nachtcyclus. Forza Motorsport komt op 10 oktober uit op Xbox Series X en S en pc.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik begin een patroon te zien. Haloinfinte ,..Baldurs gate 3.. Forza... splitscreen, series S.

-2

Ik begin een patroon te zien dat jij je altijd negatief moet uitlaten als het over Xbox gerelateerde nieuwsberichten gaat. Zo voorspelbaar ook, net zoals TRIPLER40 en zijn rare reactie in dit nieuwsbericht. Altijd negatief lopen doen. Gezellig...

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 13 augustus 2023 - 10:25]

-2
test

Grappig dat je het wel bij anderen kan zien maar niet bij jezelf. Je doet namelijk precies hetzelfde!

2

Ik ben niet overdreven negatief in nieuwsberichten van een specifieke console. Wijs me er alsjeblieft op als het wel zo is.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 13 augustus 2023 - 11:24]

-2
test

Maar als steamdeck baldurs gate kan spelen kan een series s het ook. De developer zei ook niet dat het niet kon maar dat het meer tijd kost en daarom komt de xbox versie nu nog niet uit. En denk kwa timing dat het ook beter is om hem later uit te brengen, want in zelfde window als starfield.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 13 augustus 2023 - 11:40]

-1

leuk al die Ikea games van microsoft

-3

IKEA games?

0

Aanbevolen voor jou