Forza Motorsport bevat hulpmiddelen voor blinde spelers

Forza Motorsport bevat hulpmiddelen voor blinde spelers

De meest toegankelijke game van Turn 10 Studios ooit

Het aankomende Forza Motorsport bevat diverse hulpmiddelen om blinde spelers te helpen.

Ontwikkelaar Turn 10 Studios hebben uitvoerig samengewerkt met speeltesters om wat volgens hen "de meest toegankelijke game tot dusver" van de ontwikkelaar te maken. In onderstaande video vertellen werknemers van de ontwikkelaar hoe ze nauw hebben samengewerkt met Brandon Cole, een consultant gespecialiseerd in het toegankelijk maken van producten voor blinden en slechtzienden.

Zo kunnen er audiohints worden aangezet waarmee blinde en slechtziende spelers kunnen horen wat er gebeurt. Zo kan het geluid van de automotor alleen van links of rechts komen om aan te geven welke bocht spelers moeten maken. Een piepgeluid laat daarnaast weten wanneer spelers de zijkant van de weg naderen. Ook zijn er audiohints die aangeven wanneer er geschakeld moet worden. Via het setupmenu kunnen spelers al deze en andere toegankelijkheidsopties naar gelieve in- en uitschakelen.

Buiten opties voor deze doelgroep zijn er nog vele andere toegankelijkheidsopties, waaronder de optie om zo weinig mogelijk knoppen tijdens het racen te gebruiken, assistentie voor het sturen en remmen, en opties voor kleurenblinden.

Er is nog geen precieze releasedatum voor Forza Motorsport bekend, maar het spel moet zoals gezegd ergens dit jaar verschijnen. De game komt uit op pc, Xbox Series X en S en Game Pass. Eerder dit jaar kwamen er al nieuwe beelden van de game uit.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kijk weer een gevalletje gamen is niets voor jou omdat je slechtziende of blind bent. Voor de mensen die vinden dat elden ring geen toegankelijkheids opties moet krijgen als keuze. Wat als je elden ring en soortgelijke games heel leuk vind en je krijgt in eens een handicap. Zou je dan niet heel erg balen? Ohnee want dan is de game niet meer voor jou.

0
test

@MissMeNL ik vraag me eigenlijk wel af wat voor beleving iemand die blind is heeft met gamien. Lijkt me best interessant om zelf eens te proberen zodra de game uit is.

0
test

@Riyakuya ik persoonlijk zou ook mijn liefde voor gamen opgeven als ik blind zou worden maar toch mooi dat het kan. Ik kan dat echt alleen maar toejuichen. Ik volg iemand op youtube die slechtziend is en gaat dan spellen reviewen op toegankelijkheid. Best interessant.

0

Aanbevolen voor jou