Fantasy-rpg van Hitman-makers waarschijnlijk console-exclusief voor Xbox

Fantasy-rpg van Hitman-makers waarschijnlijk console-exclusief voor Xbox

Game draagt volgens geruchten de projectnaam 'Project Dragon'

De nog naamloze fantasy-rpg die Hitman-studio IO Interactive in ontwikkeling heeft, komt waarschijnlijk alleen op Xbox Series en pc uit.

Dat wordt gemeld in interne Microsoft-documenten die tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission naar buiten zijn gekomen. Zoals eerder vandaag gemeld, overwoog Microsoft om IO Interactive over te nemen.

Bij de vermelding daarvan worden diverse games waar IO aan werkt genoemd, waaronder de Hitman-franchise, de eerder aangekondigde James Bond-game en 'Project Dragon', een 'rpg-shooter' voor pc en Xbox Series X en S. Daarbij wordt Xbox Game Studios als uitgever genoemd.

Project Dragon is dus de projectnaam voor de eerder dit jaar aangekondigde fantasy-rpg van het bedrijf. In april 2021 gingen er al geruchten over deze game - Windows Central claimde toen dat IO samen met Microsoft zou werken aan een nieuwe game met draken.

Veel andere details zijn er nog niet. De ontwikkelaar liet tijdens de aankondiging het volgende weten: "We bouwen een nieuwe wereld, een nieuwe IP - een online fantasy-rpg. Een wereld en game die van de grond af aan is opgebouwd om spelers te vermaken en om jarenlang uit te breiden." Daarbij zou het bedrijf zijn geïnspireerd door de zogeheten 'Fighting Fantasy'-boeken, een reeks die op zijn beurt weer is geïnspireerd door Dungeons and Dragons. Met de boeken kunnen spelers door het gooien van dobbelstenen het verloop van het verhaal bepalen.

De rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission wordt gehouden omdat de FTC de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Als onderdeel van de rechtszaak komen er de laatste dagen allerlei interessante feiten boven tafel. Naast al het bovenstaande heeft Microsoft bijvoorbeeld laten weten dat het verwacht dat de volgende consolegeneratie in 2028 begint, dat The Elder Scrolls 6 op zijn vroegst ook pas dat jaar uitkomt, dat Microsoft vindt dat ze de console-oorlog hebben verloren, dat Call of Duty echt op PlayStation-consoles moet blijven uitkomen en dat de Indiana Jones-game van Bethesda en Machine Games alleen op Xbox en pc verschijntLees hier een analyse van de rechtszaak tot nu toe.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik begrijp niet helemaal waarom dit in de betreffende rechtzaak is gemeld? Om aan te tonen dat Microsoft zelf ook exclusiviteitsdeals heeft? Dat was al lang en breed bekend.

0
test

Omdat Microsoft niet wil claimen dat ze weinig exclusives hebben en er daarna iemand met bestaande deals op tafel komt. Beter om direct open kaart te spelen.

[Reactie gewijzigd door FishSt1ck op 27 juni 2023 - 17:45]

-2

ik denk dat de rechter en/of FTC, een goed beeld wil hebben hoe het nu precies zit op het gebied van exclusiviteit in de markt en of er een scheve verhouding is. Als MS bijvoorbeeld veel meer exclusieve games zou hebben mening de pijpleiding zou hebben zitten in vergelijking met de concurrentie dan zou dat een reden kunnen zijn om de deal tegen te gaan.

0
test

FTC is daar eigenlijk om te bewijzen dat deze deal negatief zou uitdraaien voor consumenten en niet om aan te tonen dat de uitkomst negatief zou zijn voor de marktleider. Zoals het er nu naar uitziet zou CoD naar meer potentiële klanten komen met meer keuze dan vroeger, dus good luck om dat te bewijzen. Sony claimt dat de deal slecht voor hun klanten zou zijn, maar het enige dat zou veranderen is dat ze niet langer meer en vroeger extra content krijgen dan de andere platformen dus excuse me dat ik daar geen medelijden mee heb. Sony is gewoon bang dat CoD op GP klanten van hun naar Xbox zou trekken, en waar die ongerustheid begrijpelijk is, zou dat eigenlijk legaal geen issue mogen zijn want CoD blijft ook gewoon volledig beschikbaar op PS5. Hoe je er zelf tegenover staat als gamer, afhankelijk van voor welk kamp je supportert, is eigenlijk totaal niet relevant in die context. Persoonlijk maakt het me geen bal uit wat de huidige ABK games betreft want ik speel ze niet. De voordelen die ik in de deal zie, zijn vooral voor de mensen die er werken, en de oude ongebruikte IP's waar ze potentieel terug mee aan de slag zouden kunnen gaan. Activision is tegenwoordig niet veel meer dan een CoD-machine en wie kan daar nu echt vrolijk over zijn? P.S. bespaar het jezelf om over Bethesda en exclusiviteit te beginnen want in dit geval werden er contractuele beloftes gemaakt. Bij Bethesda werd er gewoon beloofd om bestaande games te blijven supporten en de rest zou case by case worden bekeken. Zoiets laat veel meer ruimte voor "interpretatie" dan een contract. Ik hoop oprecht voor PS-eigenaars dat ESVI of bvb Wolfenstein wel multiplat blijft gaan als nieuw deel in een lang lopende reeks, maar wat Starfield of andere nieuwe Zenimax IP's betreft heeft MS volledig gelijk dat ze die gebruiken om mensen naar hun eigen platform te proberen lokken (wel best dat ze in de toekomst crap zoals Redfall vermijden :-D). On topic: vrij logisch dat als je een game besteld bij een third party ontwikkelaar, dat die dan ook exclusief naar je eigen platform komt. People can Fly werd zonet ook aangenomen voor zulk een project, en ook in het andere kamp heb je zo ook voorbeelden zoals bvb Bloodborne.

2

Aanbevolen voor jou