EA stelt nieuwe Need for Speed uit voor ontwikkeling Battlefield 6

EA stelt nieuwe Need for Speed uit voor ontwikkeling Battlefield 6

Criterion gaat meehelpen met ontwikkeling

Electronic Arts heeft de nog niet aangekondigde nieuwe Need for Speed-game uitgesteld zodat ontwikkelstudio Criterion Games mee kan helpen aan de ontwikkeling van Battlefield 6.

Dat blijkt uit een nieuwe reportage van Polygon. Chief studios officer Laura Miele bevestigt het nieuws. Volgens haar heeft het onder andere te maken met EA's aankoop van Codemasters - een bedrijf dat ook uitmunt in racegames - en de coronapandemie, waardoor ontwikkelaars thuis moeten werken.

Miele laat daarbij weten dat noch Need for Speed, noch Battlefield een problematische ontwikkeling hebben. Daarbij staat Criterion zelf ook achter de keuze. "Natuurlijk maken we deze beslissing niet zonder het er eerst met Criterion over te hebben, en te bepalen wat voor impact ze op Battlefield kunnen maken. Ze hebben eerder aan Star Wars Battlefront en aan Battlefield-games gewerkt en hebben een sterke samenwerking met Dice. Ik ben er van overtuigd dat dit een positieve ontwikkeling voor ze is."

Voor zover bekend moet de nieuwe Battlefield, die nog geen officiële titel heeft, eind dit jaar verschijnen. Over de nieuwe Need for Speed-game is ook nog niets bekend.

Battlefield 1

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou