EA heeft veel vertrouwen in eerste voetbalgame zonder Fifa-licentie

EA heeft veel vertrouwen in eerste voetbalgame zonder Fifa-licentie

EA Sports FC verschijnt ergens dit najaar

Electronic Arts meldt dat het "een gigantische hoeveelheid vertrouwen heeft" in EA Sports FC, de eerste voetbalgame van de uitgever die zonder de Fifa-licentie gemaakt is.

Dat meldt David Jackson, de vicepresident van EA Sports FC, aan The Mirror. "Al onze studio's overal ter wereld ervaren enorm veel energie om onze ambitie die we met dit nieuwe merk hebben na te jagen."

Hij vervolgt: "EA Sports FC is onze toekomstvisie. We hebben wat mij betreft erg goed werk geleverd voor de Fifa-organisatie en we hadden een geweldige relatie met ze, maar dit is het juiste moment om een nieuwe weg in te slaan en ons eigen pad te bewandelen om zo aan de verwachtingen van onze spelers te voldoen. We denken dat we dat het beste kunnen doen via een eigen franchise."

Volgens Jackson gaat het om meer dan alleen een naamsverandering. "Het is een verandering in onze denkwijze. We denken in kansen en de gebieden waar we ervaringen voor fans willen creëren. We hebben een gigantische hoeveelheid vertrouwen in wat we later dit jaar op de markt gaan uitbrengen."

Jackson meldt dat het bedrijf authenticiteit belangrijk blijft vinden - "We hebben 19.000 voetballers, 700 teams en dertig toernooien in de game. Die authenticiteit is doorslaggevend voor een EA Sports-ervaring en dat blijft zo in de toekomst. Maar we vinden innovatie ook superbelangrijk: onze mogelijkheid om nieuwe en innemende ervaringen te creëren die de fans van ons verwachten."

Naar verwachting wordt EA Sports FC ergens in juli uit de doeken gedaan, maar precieze timing van de onthulling is op moment van schrijven nog niet bekend. Het logo werd onlangs wel onthuld.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou