Deathloop ontstond uit twijfel over Dishonored 3

Deathloop ontstond uit twijfel over Dishonored 3

Bethesda wilde dat Arkane een kleinere game maakte

Deathloop werd ontwikkeld omdat Bethesda niet zeker wist of men een derde game in de Dishonored-reeks wilde uitbrengen.

Dat laat Raphaël Colantonio, de oprichter van ontwikkelaar Arkane Studios, weten aan Rock Paper Shotgun. Bethesda vroeg de studio of het een kleiner, experimenteel project kon pitchen terwijl de uitgever nadacht over de toekomst van Dishonored.

"Bethesda wilden dat we iets gingen ondernemen. Ze wisten niet wat we na de Dishonored-games gingen doen. 'Willen we Dishonored 3? Ik weet het niet, laten we eerst iets kleins en simpels maken.'"

Tijdens de ontwikkeling groeide Deathloop echter uit tot iets groter, zo vertelt Colantonio. "Dat was het grappige: 'Nee, we willen Dishonored 3 niet hebben, maar kunnen jullie ons een kleine game pitchen, iets met multiplayer en misschien microtransacties, misschien met veel gerecyclede elementen, zoals een roguelike.'" 

Dat liep uiteindelijk iets anders. "Uiteindelijk zou het evenveel hebben gekost om Dishonored 3 te maken. Maar goed, het was gewoon niet het juiste moment." Overigens is eerder wel bevestigd dat Deathloop en Dishonored zich in hetzelfde universum afspelen.

De volgende game van Arkane is Redfall, dat op 2 mei uitkomt op Xbox Series X en S, pc en Game Pass.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

[quote] kunnen jullie ons een kleine game pitchen, iets met multiplayer en misschien microtransacties, misschien met veel gerecyclede elementen[/quote] Wow, dit is letterijk elke Ubisoft game. Behalve dat klein dan.

0
test

@The_Stifmeister nou ubi heeft geen rogue like elementen toch en dat bedoelen ze met gerecyclede elementen. Heb je de game wel gespeeld? Vond het zelf een heerlijke game had gewacht op xbox release maar doe nu weer een playtrough op ps.

0
test

@hulstpower Zeker gespeeld maar ik werd er gestressed van, haha. Maar het is zeker een goede game, alleen niet aan mij besteedt.

0
test

@The_Stifmeister ja dat kan, ik wou hem niet kopen want dacht rogue like is niks voor mij, en toen kwam ie op plus en gamepass en toch geprobeerd en kon hem niet los laten.

0

Aanbevolen voor jou