'De economie is er niet naar om prijs van Xbox-consoles te verhogen'

'De economie is er niet naar om prijs van Xbox-consoles te verhogen'

Volgens Xbox-hoofd Phil Spencer is het in het huidige economische klimaat niet logisch om de prijs van Xbox-consoles te verhogen.

Dat meldt hij in een interview met CNBC. "Ik kan met zekerheid zeggen dat we op dit moment geen plannen hebben om de prijzen van onze consoles te verhogen. In een onzekere tijd waarin onze klanten economisch uitgedaagd worden, is het volgens ons niet de juiste zet om de prijs omhoog te gooien."

Spencer reageert daarmee indirect op de prijsverhoging van de PlayStation 5 in diverse markten, waaronder Europa. De prijs van de PS5 ging in augustus met 50 euro omhoog vanwegen aanhoudende inflatie en ongunstige wisselkoersen.

Spencer sluit niet uit dat Xbox ooit volgt. "We evalueren altijd onze zaken. Ik kan dus nooit zeggen dat we iets nooit aan doen. Maar als we op dit moment naar onze consoles kijken - de Series X en Series S - vinden we de waarde die we bieden enorm belangrijk. We vinden het geweldig hoe we de Series S, onze goedkopere console, kunnen neerzetten. Meer dan de helft van nieuwe spelers die we aanspreken komen binnen via de Series S."

Gisteren werd aangekondigd dat de Britse waakhond van concurrentiestrijd de overname van Activision Blizzard door Microsoft verder gaat onderzoeken voordat het toestemming geeft. Spencer gaf in het CNBC-interview aan dat hij toekomstige aankopen van bedrijven niet gaat uitstellen vanwege dit onderzoek. "Dit is zo'n competitieve markt dat we niets kunnen pauzeren. Tencent is het grootste gamebedrijf ter wereld en zij blijven flink investeren in games en gamemakers. Sony is groter dan wij en zij blijven ook investeren."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi antwoord en ook glashard een slap in the face voor Sony. In een tijd dat men al minder te besteden heeft denkt Sony alleen aan haar eigen winst en verhoogt de prijzen van haar games en consoles. Uiteraard zal menig fanboy hier dat blijven verdedigen maar het is gewoon niet netjes en Microsoft gaat daar een heel stuk beter mee om. Nintendo ook gezien hun de prijzen van hun games en hardware ook niet omhoog gooien. edit: Ook mooi dat hij de positie van Sony en al helemaal Tencent nog even benadrukt.

0

@Riyakuya Denk dat het netjes is van Microsoft om het niet te doen, maar ik begrijp wel waarom Sony het wel doet. Microsoft en Sony zijn dan ook qua financiele ruggengraat niet helemaal te vergelijken, dus ik snap beide kanten.

0
test

@HansK dat zou inderdaad opgaan ware het niet dat Sony kort geleden nog had aangekondigd de PS5 niet meer met verlies te verkopen. Ze spelen dus of gelijk of, meer waarschijnlijk, maken er winst op. Ook op hun games verdienen ze een aardige cent. Het is dus niet alsof Sony in zwaar water zit financieel. En ook al wil je Sony en Microsoft niet vergelijken, dan kun je wel Sony en Nintendo vergelijken.

0
test

@Riyakuya Het voelt helemaal kut als je al zo lang aan het zoeken bent naar een PS5 en dan ineens ziet dat de prijs 50 euro gestegen is. Waar je eerder zou verwachten dat de prijs wel eens zou gaan dalen. Vooral omdat de console al bijna 2 jaar uit is. Ongeacht of de PS5 nou wel of niet op voorraad is. Weet niet of het ooit in de geschiedenis van de game consoles voorgekomen is dat de prijs is gestegen nadat de console al enige tijd uit was. Ik mag dan wel blij zijn dat ik de PS5 snel heb kunnen kopen. Maar voor mensen die hem nog niet hebben vind ik het echt niet kunnen.

0
test

@Snafu9 inderdaad en ik blijf erbij dat het waarschijnlijk ook helemaal niet nodig was. Gewoon een flinke middelvinger naar hun eigen klanten om er zelf beter op te worden.

0
test

@Snafu9 precies dat!

0

@Riyakuya Lieve hemel, waar heeft Sony jou aangeraakt waar het niet mag? Je pakt elk topic aan om de ongezonde liefde voor Microsoft te verklaren en Sony af te zeiken. En dan ook nog het woord fanboy durven te gebruiken voor andere mensen. Ga werken, studeren of gamen want je hebt teveel tijd om Gamer in de gaten te houden voor dit soort topics.

0
test

@Zut ik weet niet of het je is opgevallen maar Sony staat de laatste tijd nogal vaak in het nieuws.. en meestal niet negatief. Ik reageer ook op andere onderwerpen echter kan ik er weinig aan doen dat een groot deel van het nieuws over Sony gaat. En ja ik vind dat Microsoft het momenteel beter doet dan Sony met haar wantoestanden dus dan uit ik dat ook. Voor mijn verdere dagbesteding heb ik jouw opmerking tevens niet nodig.

0
test

Zou ook niet logisch zijn als Microsoft de prijs zou verhoging. Daar moet namelijk iets tegenover staan om het interessant te maken. En nu juist net MS afgelopen jaar nauwelijks grote releases heet gehad, en het voor volgend jaar ook erg onduidelijk is gezien geen enkele game een release datum heeft, zou het voor MS een hoop ander kritiek zorgen. Sony geeft op het moment meer redenen om een PS5 te kopen dan een Xbox als je kijkt naar games output en aankomende PSVR2. Hoe "kut" een prijsverhoging ook kan zijn. De meeste mensen hebben na release dit bedrag al niet eens neergelegd, dus 50 euro is nou ook weer geen big deal over het algemeen en zal uiteindelijk ook niet zorgen voor minder verkopen (zoals je nu ziet juist ontzettend veel).

0
test

@AveryJackson Bedankt voor jouw mening. Je schrijft het op alsof het feiten zijn. Dat mag uiteraard, moet je zelf weten. Een bedrijf kan en mag altijd de prijs verhogen. Of jij dat wel of niet gerechtvaardigd vindt is aan jou. Sony maakt in ieder geval geen vrienden zo in deze economie.

0
test

@Roolio Dat kan je pas roepen als PS5 sales daadwerkelijk stagneren. Tot die tijd heeft het geen enkel effect of zal het ook geen enkel effect hebben. En dat laatste is ook gewoon een feit als je de verkoopaantallen ziet.

0
test

@AveryJackson er zal vast wel wat uitgesteld kunnen worden. Maar micro heeft genoeg games die volgend jaar moeten komen van hun zelf en van 3rd party deals. Als je nagaat dat fit jaar al 3 waren uitgesteld alleen al door de oorlog en 2 van hun zelf.

0
test

@hulstpower Eerst zien en dan geloven. Er zal vast iets komen, maar een Starfield zie ik niet in Q1 gebeuren of (first half of next year). De rest heeft nog geen release window of release date dus het is maar de vraag hoeveel van die lijst zullen komen en niet gepushed worden naar 2024.

0

Aanbevolen voor jou