De 34 miljoen Game Pass-abonnees zijn inclusief voormalige Xbox Live Gold-leden

De 34 miljoen Game Pass-abonnees zijn inclusief voormalige Xbox Live Gold-leden

De grootste groei komt echter uit pc- en cloud-leden

Microsoft heeft bevestigd dat de 34 miljoen Game Pass-abonnees ook de mensen die Xbox Live Gold hadden en werden overgezet naar Game Pass Core omvat.

Het bedrijf maakte gisteren tijdens een speciale videopodcast over de Xbox-strategie bekend dat er 34 miljoen Game Pass-abonnees zijn. Het is inmiddels duidelijk dat dit ook de mensen die Xbox Live Gold hadden omvat. Deze dienst - o.a. om online te kunnen gamen - werd vorig jaar veranderd in Game Pass Core, de goedkoopste versie van de service.

Xbox-topman Phil Spencer laat in de nieuwsbrief van journalist Stephen Totilo weten dat de mensen die Xbox Live Gold hadden, maar geen Game Pass, een "behoorlijk klein aantal" besloeg, maar dat deze abonnees er na de rebranding wel onderdeel van zijn. Volgens Spencer valt de groei in Game Pass-abonnees echter voornamelijk te wijten aan meer pc-leden en cloudgaming-gebruikers.

Microsoft kondigde gisteren aan meer Xbox-console-exclusives naar PlayStation 5 en Switch te brengen, te beginnen met vier games. De games die hier onder vallen zijn nog niet onthuld, maar volgens geruchten gaat het om Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves en Grounded. In dit achtergrondartikel wordt de strategie van Microsoft geanalyseerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De laaste keer dat ms de cijfers van gp bekend maakte was 2022: 24 miljoen subs. Vandaag 34 miljoen na het bijtellen van de omzetting... 2 jaar later... Gamepass is een ongezond verdienmodel geworden voor ms (maar niet voor de consument) en daarom gaan ze nu hun titels naar ps en nintendo brengen... iemand moet die 80 biljoen ophoesten! Overigens wil ms 100 miljoen gp users hebben in 2027, en ze zijn nu al 7 jaar bezig voor 24..., sorry, 34m subs. Good luck ms.

-2
test

Hoezo ongezond, even uitgaan van dat 34 miljoen leden alleen core betalen is dat 40/45 euro dacht ik is gewoon 1.4miljard omzet (geen winst). Wat het dan kost geen idee en daar ben ik wel benieuwd naar. Ook moet je niet vergeten dat ze vast een daling hebben gehad in het jaar dat ze geen first party games hadden, maar hij zei dat ze winst maken op gamepass. Dus als je zegt ongezond baseer je even op feiten en van die 34 miljoen leden zijn er natuurlijk gamepass core, gamepass, pc gamepass en gamepass ultimate dus het bedrag zal nog wel hoger liggen dan 1.4 miljard.

0

Het geeft aan dat er in GP nog nauwelijks groei is geweest sinds die tijd. Ze laten het rooskleuriger overkomen dan dat het daadwerkelijk is. Zelfde geldt met hun kwartaalcijfers waarbij ze ABK erbij tellen om het mooier te laten lijken, want zonder die cijfers zag het er nog bedroevender uit. Omzet is niet relevant als je niet weet wat ze eraan overhouden. En volgens mij kunnen ze nauwelijks winst maken als ze al nauwelijks games verkopen. Dus ze bloeden geld net als Netflix heel lang deed. Phil sprak vooral over “sustainable”. Jup het is Xbox, we houden het vooral vaag.

-1
test

@eeries je spreekt altijd mensen aan op onderbuik gevoelens, maar je doet het zelf alleen maar. Phil heeft gezegd dat gamespass geen geld verlies maakt. Ik heb goedkoopste model gepakt zodat je weet wat ze minimaal pakken per jaar. Als je 1 van de duurdere abbo pakt zoals gamepass of ultimate zoals ultimate zit je al op 6.1 miljard.

1
test

Phil Spencer heeft in een interview duidelijk uitleg gegeven over Game Pass en hoe het winst oplevert. Van de totale omzet van de Xbox tak van Microsoft in 2022 gaf Game Pass ongeveer 15% van de omzet. Je eigen (non)argument op een ander artikel over Game Pass waarin je aangaf dat Xbox gamers geen games meer kopen is dus aardig uit de lucht gegrepen lijkt het. Maar, prove me wrong. Ik zou je dat graag zien onderbouwen met bekendmakingen en/of cijfers. Tevens heeft Phil Spencer ook al lang uitgelegd waarom de groei van Game Pass abonnees op consoles minder is. Dit komt omdat veel consolebezitters al Game Pass hebben. De groei die er nu nog is komt voornamelijk van de pc markt. De titels die ze naar Switch en PlayStation brengen waren oorspronkelijk multi platform titels die ze tijdelijk exclusief hielden, of multiplayer online games. Dat is letterlijk aangegeven in de podcast gisteren. In geval van de online multiplayer games is het niet heel vreemd dat ze die games ook op andere platforms uitbrengen. Dat is immers wat veel studios van MMO games doen. Die games zorgen voor een constante cashflow, in tegenstelling tot stand alone games. Niet gek dat ze het bereik van die games dan ook zo groot mogelijk willen maken. Dit is iets dat Sony in de toekomst zeker weten ook zal gaan doen. Hun huidige pc releases en het succes van Helldivers 2 zal daar een vroeg stadium van zijn. Net als ieder ander commercieel bedrijf zullen Microsoft, Sony en Nintendo altijd happen wanneer ze geld ruiken. Kijk bijvoorbeeld ook naar Nintendo's games op mobiele telefoon. Daar verdienen ze goud geld mee. Sony en Microsoft hadden op dat gebied wat minder succes met hun mobiele games.

2
test

Komop, Microsoft geeft zelf geen updates meer van het aantal verkochte xboxen, laat staan van games (phil stelt nog in januari dat starfield 11 miljoen spelers had, maar geen enkel verkoop cijfer om het mee te ondersteunen, die overigens geschat zijn op 2,5 miljoen exemplaren als je een beetje googled) En daarbij zijn de positieve cijfers van gamepass te danken aan de winst van Activision blizzard die ze erbij opgeteld hebben na de overname... dat noem ik gekochte cijfers.. Laat ik het zo zeggen dan, als MS met gamepass de meest succesvolle onderneming ooit was met giga records en mega impressive cijfers zouden ze er GEEN MOMENT over denken om ook maar iets met sony of nintendo te gaan doen omdat hun eigen eco systeem helemaal vol zit met mensen die bakken geld aan games en hardware uitgeven. De waarheid is echter dat ze nu hun exclusives (4 voor nu) naar andere systemen gaan brengen, en als je oprecht denkt dat ze dat voor "de gamer" doen met de beste intenties en totaal niet als een bedrijf dat keihard winst moet maken van de 80 miljard die ze geinvesteerd hebben in het opkopen van grote publishers, en ze zien zelf dat ze dat niet gaan redden met alleen de gamepass subs. Hoe mooi ze de PR praatjes ook maken, daar trapt geen mens in. alhoewel. ik begin daar ook echt mijn twijfels over te krijgen.

-2
test

Dat is alleen maar je eigen mening en visie. Je hebt zo te zien niets om het feitelijk te onderbouwen. Het staat ook haaks op hun uitspraak dat game pass maar voor 15 procent van de omzet zorgt.

0
test

@ALIENATOR die 2. 5miljoen zijn alleen de premium edities dus als je Google gebruikt kijk dan even goed en op steam heeft de game alleen al 3.7 miljoen keer verkocht. Dus als je feite noemt kom dan met echte feite en niet halve waarheden.

-1

Je hele berekening is geen feit vriend. Er komen nog andere kosten bij en 1,4 miljard OMZET is niet veel als je winst er nog uit moet halen. “Phil heeft gezegd” is precies het probleem hier, want Phil zegt het is sustainable. Jij bent zelf een berekening aan het maken zonder dat het feiten zijn. Het feit is dat ze niet een paar jaar geleden op 22 miljoen zaten, en dat is een hele goede indicatie om te kijken naar die 34 miljoen van nu inclusief Gold members dus. Met andere woorden en er is nauwelijks groei. Onderbuik gevoelens? Nee hoor gewoon feiten. Net als de feiten dat er games naar de PS5 komen en dat het er meer dan 4 zullen zijn. Jij in dit geval spreekt uit onderbuik gevoel en nog steeds zwaar in ontkennigsfase. Volgens mij weet je niet wat spreken uit onderbuik is.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 17 februari 2024 - 14:19]

0
test

Nee klopt 1.4 miljard is uitgaan van het laagste bedrag van gamepass als je van het hoogste uit gaat gaat zit het op 6 miljard. Ik deed een berekening om van laagste uit te gaan war ze omzetten het kan of is dus veel hoger. Maar ze halen hun hoge doelen niet dus wat ze voor ogen hebbem dat word nog niet behaald. En nee ik zit niet in ontkenning fase en spreek ook niet uit onderbuik gevoel en micro laat het zeker niet bij 4 games zitten dat snapt iedereen en werd ook niet door mij tegen gesproken toch.

0

Aanbevolen voor jou