Current gen-versie Grand Theft Auto 5 bevat drie grafische modi

Current gen-versie Grand Theft Auto 5 bevat drie grafische modi

De aankomende current gen-versie van Grand Theft Auto 5 bevat drie grafische modi.

Dat heeft Rockstar aangekondigd. Allereerst is er Fidelity-modus. Dit is grafisch gezien de beste keuze, met een native 4k-resolutie en ray-tracing op PS5 en Xbox Series X, en opgeschaalde 4k op Xbox Series S. Wel draait de game dan in 30 frames per seconde.

Vervolgens is er Performance-modus, waarin de game op PS5 en Xbox Series X in 60 fps en opgeschaald 4k draait. Op Series S draait de game in 1080p. Tot slot is er op PS5 en Xbox Series X een Performance RT-modus, een soort middenweg met opgeschaald 4k en 60 fps én ray tracing.

Verder bevat de current gen-versie verbeteringen als snellere laadtijden, meer mensen en verkeer op straat, meer planten, verbeterde waterreflecties en meer. Op PS5 wordt er gebruikgemaakt van haptische feedback en de adaptieve triggers. Ook is er 3D Audio op PS5 en Spatial Sound op Xbox Series.

Logischerwijs wordt de game ook geleverd met een nieuwe versie van GTA Online, die - zoals eerder bekend was gemaakt - vanaf lancering drie maanden geheel gratis gespeeld kan worden met PlayStation Plus. Op de nieuwe consoles kan het proloog van GTA Online worden overgeslagen en is er een nieuwe tutorial. 

Mensen die hun geboekte progressie in de singleplayermodus van GTA 5 willen overzetten, kunnen dat vanaf nu doen via de Rockstar Games Social Club. Voor het overzetten van progressie in GTA Online hoeven spelers straks alleen de nieuwe versie op te starten om alles over te hevelen. Dit kan slechts eenmaal en is niet terug te draaien.

De current gen-versie komt op 15 maart digitaal uit, en in april ook fysiek. Over de prijs heeft Rockstar nog geen details gegeven.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Performance RT mode is voor mij the way to go. Ben wel benieuwd wat de prijs gaat zijn. Zou mooi zijn als er ook een discount zou komen als je de vorige versie al hebt.

0
test

Is er eigenlijk ook cross play met ps4?

0
test

@san5324 ik dacht dat ik ergens las dat er crossplay kwam, maar twijfel nu

0

Nee, aangezien de topsnelheid hoger is en je meer spelers per lobby hebt is dit niet mogelijk @san5324

0

Aanbevolen voor jou