Crystal Dynamics helpt mee met ontwikkeling nieuwe Perfect Dark

Crystal Dynamics helpt mee met ontwikkeling nieuwe Perfect Dark

The Initiative werkt samen met Tomb Raider-ontwikkelaar Crystal Dynamics aan het aankomende Perfect Dark.

Dat hebben de bedrijven via social media laten weten. Toen de nieuwe Perfect Dark vorig jaar werd aangekondigd, was duidelijk dat de nieuwe Microsoft-studio The Initiative er aan werkt, maar Crystal Dynamics helpt dus ook mee. De Square Enix-studio is vooral bekend van de recente Tomb Raider-games en Marvel's Avengers.

Perfect Dark werd eind vorig jaar tijdens The Game Awards voor Xbox Series X en S en pc onthuld met een cinematische trailer - gameplay is er nog niet. Er is dan ook nog weinig bekend over de game. 

De eerste Perfect Dark verscheen in 2000 op Nintendo 64. Britse ontwikkelaar Rare bracht het spel uit als spirituele opvolger van de succesvolle James Bond-shooter GoldenEye 007. Een paar jaar later werd Rare overgenomen door Microsoft. Prequel Perfect Dark Zero was dan ook een lanceringsgame voor Xbox 360. Met uitzondering van een heruitgave van Perfect Dark op Xbox 360 bleef het daarna echter stil rondom de franchise.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zaten ook mensen van crystal dynamics niet bij the initiative studio.

0
test

@hulstpower het hoofd van de studio, Darrell Gallagher, was vroeger hoofd van Crystal Dynamics ten tijde van de Tomb Raider reboot.

0
test

@Mr.Happy ja en dacht dat er wat mensen mee waren gegaan, zat dacht ik ook wat mensen van 1 of 2 studios van Sony. Dacht trouwens wel dat darrel opgestapt was ivm priv redenen

0

Ben erg benieuwd wat hier uit gaat komen

0

Aanbevolen voor jou