CMA verlengt deadline voor eindoordeel Activision Blizzard-overname

CMA verlengt deadline voor eindoordeel Activision Blizzard-overname

Microsoft wil diens cloudgamingrechten in Groot-Brittannië mogelijk verkopen

Het Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft de deadline van diens eindoordeel over de Activision Blizzard-overname door Microsoft verlengd naar 29 augustus.

De Britse waakhond keurde de overname van Activision Blizzard door Microsoft eerder dit jaar af. Nadat eerder deze week de Amerikaanse Federal Trade Commission de rechtszaak tegen Microsoft om de overname tegen te houden verloor, bleek echter dat het CMA weer met Microsoft om tafel wil zitten om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Het CMA had eigenlijk 18 juli als deadline om diens nieuwe eindoordeel te geven, maar dat is nu dus veranderd naar 29 augustus (via Games Industry). "Het CMA heeft onvoldoende tijd om een volledig oordeel gebaseerd op Microsofts voorstel te vellen. Dat is reden genoeg om de deadline met zes weken te verlengen."

Dat wil echter niet zeggen dat het ook zes weken duurt voordat het oordeel wordt gegeven. "We hebben als doel om zo snel mogelijk en nog voor de gegeven datum met een oordeel te komen."

Nadat de Federal Trade Commission de rechtszaak versus Microsoft verloor, is het CMA nog de enige waakhond die tussen Microsoft en Activision Blizzard staat. De FTC wil wel in hoger beroep, maar het is alles behalve zeker dat dit wordt goedgekeurd. De rechter die over de eerder gehouden rechtszaak ging, heeft in ieder geval al een negatief advies voor dit beroep gegeven.

Er gaan geruchten dat Microsoft niet van plan is om het oordeel van het CMA af te wachten, en mogelijk al maandag of dinsdag de overname afrondt en publiekelijk maakt. Om het huidige negatieve advies van CMA te ontlopen, zou Microsoft overwegen om diens cloudgamingrechten in Groot-Brittannië te verkopen aan een derde partij. Dan zouden games van de uitgever dus niet via Microsofts eigen cloudgamingdienst, maar via een andere dienst gespeeld kunnen worden.

Het is in Microsofts belang om aanstaande dinsdag de deal rond te hebben. Als Microsoft en Activision Blizzard het niet eens worden over een uitstel van deze deadline en de deal niet voor 19 juli doorgaat, moet Microsoft 3 miljard dollar aan Activision Blizzard betalen. De uitgever van Call of Duty lijkt echter ook gemotiveerd te zijn om de overname door te laten gaan, dus het is waarschijnlijk dat de partijen naar alle mogelijkheden kijken voordat dat gebeurt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik had eignelijk niet verwacht dat de CMA anders tegen de zaak aan zou gaan kijken na het oordeel van de rechter. Ik zou denken dat dat twee aparte processen zijn.

0
test

Waarschijnlijk zijn er al langer constructieve gesprekken tussen MS en CMA gaande en werd het oordeel van de rechtszaak gebruikt als juiste moment om dat duidelijk te maken. Maar dat is puur mijn theorie.

1

Ja dat klinkt wel logischer inderdaad. Qua timing is het wat apart zo lijkt het één gevolg te zijn van het ander.

0

Huh, waarom is mijn opmerking verwijderd? Ik vond 'm wel grappig eigenlijk...

-5
test

Ik niet...

0

Lekker boeiend...

-5
test

Net als jouw reactie en de berichten in deze subthread overigens...

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 14 juli 2023 - 14:26]

0

Aanbevolen voor jou