CMA doet mogelijk volgende week uitspraak over Activision-overname

CMA doet mogelijk volgende week uitspraak over Activision-overname

De deadline ligt op 18 oktober

De Britse Competition and Markets Authority zou in de week van 25 september een besluit nemen over de overname van Activision Blizzard door Microsoft.

Dat claimt een bron die bekend is met de situatie aan The Verge. Het zou gaan om een voorlopige beslissing, die wordt gevolgd door een definitieve uitspraak die op z'n laatst op 18 oktober moet worden gedaan.

De Britse waakhond keurde de overname van Activision Blizzard door Microsoft eerder dit jaar af - net zoals de Amerikaanse Federal Trade Commission. Afgelopen juli verloor de FTC de rechtszaak tegen Microsoft om de overname tegen te houden echter, waarna het CMA aangaf weer met Microsoft om tafel te willen zitten. Kort daarna werd een nieuwe deadline van 18 oktober voor CMA's uitspraak gesteld. Op diezelfde dag ligt de deadline dat de overname moet worden afgerond.

Microsoft wil ongeveer 68,7 miljard dollar betalen voor de overname van Activision Blizzard. Naast Call of Duty is Activision Blizzard ook eigenaar van franchises als World of Warcraft, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater. Ook is King onderdeel van het bedrijf, een ontwikkelaar van mobiele hits als Candy Crush. Er liggen inmiddels diverse deals klaar die er voor zorgen dat Call of Duty de komende tien jaar multiplatform blijft. Ubisoft heeft daarnaast cloudrechten op Activision Blizzard-games verkregen om de CMA tevreden te stellen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ben benieuwd wat hun besluit gaat zijn, ze hebben in principe alle eerder geuite bezwaren van de CMA weggenomen door de streamingsrechten te verkopen aan Ubisoft in het VK.

4
test

Kan niet wachten! Ik sla alvast een paar zakken popcorn in. Dat wordt smullen.

3

Zolang het maar zoute popcorn is, zoet is smerig

0

Eens.

0
test

Heyhey godverdomme niks tegen zoet. Ik kan alleen maar zoet hebben xD.

1
test

Dit kan natuurlijk niet anders dan salty worden!

0
test

Zoet, zout. Mmmm hebben jullie al eens met caramel geprobeerd? Dat kan ook met zeezout. Is ook lekker, tenminste dat vind ik wel.

0

Gadverdamme man.

0
test

@ Mooiman tegenvaller. Je hebt nog wel dezelfde voornaam als ik heb volgens mij. Hahahah maar over smaak valt lastig te discussiëren. En als ik geen zout pak is er meer voor wie wel wil. XD

0

ik praat niet meer met jou freak

[Reactie gewijzigd door op 21 september 2023 - 19:32]

0
test

Yeah. Iemand moet het zijn. De freaks in de wereld houden het interessant. Moet je indenken als we allemaal exact hetzelfde deden. XD

0

Aanbevolen voor jou