CMA: Activision-overname levert geen vermindering in concurrentie op

CMA: Activision-overname levert geen vermindering in concurrentie op

De voorlopige conclusie lijkt naar een positief eindresultaat voor Microsoft te hinten

De Competition and Markets Authority meldt in een voorlopige conclusie dat de overname van Activision Blizzard geen substantiële vermindering in concurrentie binnen de Britse game-industrie oplevert.

De Britse waakhond heeft een update gegeven aan diens voorlopige conclusie als onderdeel van diens onderzoek naar de mogelijke overname. "De CMA heeft de voorlopige conclusie bereikt dat de transactie over het algemeen geen substantiële vermindering in concurrentie op zal leveren binnen de consolemarkt in Groot-Brittannië".

Deze nieuwe bevindingen zouden wel eens cruciaal kunnen zijn in het goedkeuren van de overname in Groot-Brittannië. Sinds Microsoft vorig jaar heeft aangekondigd dat het Call of Duty-uitgever Activision Blizzard voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar wil overnemen, doen diverse waakhonden wereldwijd onderzoek naar de mogelijke gevolgen om er voor te zorgen dat Microsoft geen monopolypositie binnen de game-industrie krijgt. 

Een van de voorzitters van het onderzoek van de CMA meldt dat voorlopige conclusies een belangrijk onderdeel zijn van het overnameproces. Het geeft andere partijen ook de kans nog te reageren voordat er een uiteindelijke beslissing wordt gemaakt. De CMA doet op zijn laatst op 26 april een volledige uitspraak.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou