CD Projekt legt herstart ontwikkeling Witcher-spin-off Project Sirius uit

CD Projekt legt herstart ontwikkeling Witcher-spin-off Project Sirius uit

Ontwikkeling is al in een vroeg stadium opnieuw begonnen

CD Projekt Red heeft duidelijkheid gegeven over berichten rondom de ontwikkeling van Project Sirius, een aankomende spin-off van de Witcher-reeks.

Eerder deze maand meldde de ontwikkelaar dat Project Sirius, een van de nieuwe The Witcher-games die in ontwikkeling is, op de schop is gegaan tijdens de ontwikkeling. De game, die in ontwikkeling is bij The Molasses Flood in Boston, is van een "evaluatie" voorzien van diens "schaal en commerciële potentie". Hoewel precieze details niet werden gegeven, leek het bedrijf extra kosten te incasseren om het spel uiteindelijk op het gewenste niveau te krijgen. Het bedrijf leek er daarbij naar te hinten dat een eerdere versie van de game is geschrapt.

Tijdens een gesprek met investeerders heeft chief financial officer Piotr Nielubowicz wat meer duidelijkheid gegeven over de situatie. Volgens hem is het project "nieuw voor ons qua design en formaat" en verschilt het van de "grote producties" waar de ontwikkelaar bekend om staat. "Om competitief te blijven moeten we naar nieuwe manieren zoeken om onze franchises uit te breiden. Tegelijkertijd moeten we onze oorspronkelijke concepten kunnen evalueren, zelfs wanneer de ontwikkeling al begonnen is."

Volgens Nielubowicz was het een "moeilijke beslissing" om de ontwikkeling van Sirius op de schop te nemen, "Maar de juiste". Het project zat in de begindagen niet op één lijn met de filosofie van CD Projekt Red. In plaats van kosten blijven maken voor een game die niet helemaal paste bij de studio, is besloten om al vroeg in het ontwikkeltraject de koers te wijzigen.

Hoe dan ook is er maar weinig bekend over Project Sirius. Afgelopen oktober onthulde CD Projekt Red dat het verschillende The Witcher-games in ontwikkeling had, waaronder een nieuwe trilogie, een game die uiteindelijk een remake van de eerste The Witcher bleek en het hierboven genoemde Project Sirius.

Toen werd gemeld dat Project Sirius "een innovatieve insteek" moest hebben en "een onvergetelijk verhaal voor bestaande The Witcher-fans en een nieuw publiek zal bieden". Het spel zou zich afspelen in het The Witcher-universum, maar zou een breder publiek moeten aanspreken en zowel singleplayer- als multiplayerelementen bevatten.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou