Capcom bevestigt dat er aan een nieuwe Street Fighter-film wordt gewerkt

Capcom bevestigt dat er aan een nieuwe Street Fighter-film wordt gewerkt

Het gaat om een live-action-film, maar meer details zijn er niet

Capcom heeft bevestigd dat het samen met Legendary Entertainment aan een nieuwe Street Fighter-film werkt.

Dat deed het bedrijf via Twitter. Veel informatie is er nog niet - duidelijk is dat het om een live-action-film gaat en dat het om een samenwerking tussen Capcom en Legendary Entertainment gaat. Meer nieuws moet in de toekomst volgen.

Eerder deze week bleek dat Legendary Entertainment de film- en televisierechten op Street Fighter had gekocht. Legendary distribueert onder andere films van Sony, zoals het aankomende Dune: Part Two. Ook bracht het de Warner Bros.-film Godzilla vs. Kong uit.

Street Fighter bestaat inmiddels 36 jaar - afgelopen december bleek nog dat er in totaal 49 miljoen exemplaren van games uit de reeks zijn verkocht. Op dit moment is het zesde deel in de vechtfranchise in ontwikkeling, dat op 2 juni uitkomt op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series en pc.

Er zijn al vaker (animatie)films gebaseerd op Street Fighter uitgekomen. Een van de bekendere voorbeelden is de in 1994 verschenen gelijknamige film met Jean-Claude van Damme als Guile en wijlen Raúl Juliá als M. Bison. In 2009 verscheen Street Fighter: The Legend of Chun-Li, met Kristin Kreuk als Chun-Li.

Street Fighter 6

Street Fighter 6 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De originele uit 1994 toentertijd nog in de bioscoop gezien. Verschrikkelijk slechte film natuurlijk maar me toen toch kostelijk vermaakt.

0
test

Ik heb de film ook in de bios gezien. Er waren kinderen die de film voor de derde keer kwamen zien...

0

Aanbevolen voor jou