Britse politie bevestigt verdachte voor GTA 6-hack te hebben opgepakt

Britse politie bevestigt verdachte voor GTA 6-hack te hebben opgepakt

De Britse politie heeft bevestigd dat het donderdag een tiener heeft opgepakt die verdacht wordt van hacken - vermoedelijk de hacker verantwoordelijk voor het hacken van Rockstar Games en Uber.

De Londense politie meldde zaterdag dat het een zeventienjarige jongen in Oxfordshire heeft opgepakt. Hoewel de politie niet direct bevestigt dat het de hacker van Rockstar Games en Uber betreft, claimt journalist Matthew Keys dat te hebben vernomen. De tiener zou eerder dit jaar ook al zijn opgepakt voor het hacken van Microsoft en Nvidia en wordt geassocieerd met de hackersgroep 'Lapsus$'.

Vrijdag bracht Keys al naar buiten dat de politie de tiener had opgepakt, maar toen was de officiële bevestiging van de politie nog niet naar buiten gebracht. Volgens het statement moest de jongen gisteren voor de rechter komen, al is de uitspraak daarvan op moment van schrijven nog onbekend.

Afgelopen weekend publiceerde een hacker diverse filmpjes van een vroege versie van Grand Theft Auto 6, waaruit onder andere blijkt dat het spel zich in Vice City afspeelt en dan er ten minste twee hoofdpersonages zijn. In de loop van de week hebben Rockstar en uitgever Take-Two geprobeerd zoveel mogelijk van deze filmpjes offline te halen.

Rockstar Games reageerde kort daarna op het lek: "Recentelijk is er ingebroken op ons netwerk, waarbij een onbevoegde derde partij illegaal toegang kreeg tot vertrouwelijke informatie van onze systemen en dit heeft gedownload, waaronder vroege ontwikkelbeelden van de volgende Grand Theft Auto. Op dit moment verwachten we niet dat onze live game-services hier onder zullen lijden of dat het op de lange termijn invloed heeft op de ontwikkeling van onze projecten."

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als tie schuldig is, opsluiten en sleutel weg tyfen, en op vies water en oud brood. Moeten ze met alle criminelen doen.

0
test

@DarkraverX Nee deze jongeman gaat een goeie baan krijgen bij MI6, CIA, NSA of de FBI.

0
test

@TommyVercetti Das waar, maar neemt niet weg dat tie van mij opgesloten mag worden. :D

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou