Blizzard houdt gesprekken over Xbox-versie World of Warcraft

Blizzard houdt gesprekken over Xbox-versie World of Warcraft

'Natuurlijk praten we er over. We vallen nu onder Microsoft'

Blizzard heeft "constant gesprekken" over de mogelijkheid om World of Warcraft op Xbox uit te brengen.

Dat liet executive producer Holly Longdale weten aan GamesRadar. "Het is een ingewikkelde kwestie. We moeten de toegankelijkheid voor een consolepubliek geheel anders aanvliegen. (...) We hebben drie uitbreidingen waar we erg enthousiast over zijn, maar natuurlijk. Het zou een leugen zijn om te zeggen dat we niet... natuurlijk praten we er over. We vallen nu onder Microsoft."

World of Warcraft is sinds de release in 2004 alleen op pc verschenen. Nu Activision Blizzard is overgenomen door Microsoft, lijken er dus gesprekken te worden gehouden over de mogelijkheid om de game naar consoles - of in ieder geval naar Xbox - te brengen.

Over World of Warcraft gesproken: tijdens Blizzcon afgelopen weekend werd The Worldsoul Saga aangekondigd, een overkoepelend verhaal voor de mmo die drie aankomende uitbreidingen beslaat. Lees er hier meer over.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik speel wow al sinds vanilla. Maar dit lijkt me toch heel tof als dit lukt. Een beetje zoals Diablo op de console

2

Met als verschil dat een diablo character slechts 6 skills heeft en dit dus prima te mappen is naar een controller. Wow is wel een ander verhaal. Kijk naar final fantasy 14 op playstation. Het werkt, maar kijk niet hoe, het zijn wel ERG veel knoppen combinaties. En na je kan een muis en toetsenbord aan je console hangen. Maar de meest mensen spelen nou juist console omdat ze dat niet willen. (hier gaat vast iemand op reageren met de reactie ïk wel")

[Reactie gewijzigd door Yennila op 6 november 2023 - 09:02]

-1
test

Over de jaren is de hoeveelheid skills al erg geslonken, maar inderdaad zal je zoiets krijgen als FF14 waar je de triggers / bumpers of dpad gebruikt om van skill bar te switchen. Overigens heb ik FF14 op PS gespeeld en dat was prima te doen, ver van ideaal maar wel te doen. Denk dat het grootste gemis niet zo zeer de besturing is maar het sociale aspect. Zonder toetsenbord is even een berichtje typen toch een stuk langzamer.

[Reactie gewijzigd door FishSt1ck op 6 november 2023 - 09:17]

1
test

Ik word een beetje moe van al die Microsoft gerelateerde gesprekken die “gelekt” worden. Ik moet de artikelen niet lezen, maar de krantenkoppen kan je niet negeren. Het is al sinds de Xbox One X dat de geruchtenmolen op volle toeren draait. Dat het bij Sony ijzig stil is, is frustrerend waar. Maar wat Microsoft laat passeren/ zelf lekt, is gewoon nog vervelender. Altijd verwachtingen scheppen en hoog van de toren blazen. Komt er eigenlijk op neer dat de een te weinig en de ander teveel zegt.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 6 november 2023 - 08:21]

-5

Net als Phil zijn podium optrede tijdens BlizzCon. Hij zei werkelijk niks en het was pure hopium op het podium. Roepen wat mensen graag willen horen maar uiteindelijk gebeurt er niks of is het weer een grote teleurstelling. Net als dat hij riep in een interview dat PS, Nintendo en Steamdeck onderdeel zijn van de xbox community. I mean no fucking way dat mensen daar onderdeel van willen zijn. Ben benieuwd of gamer.nl dat gaat posten vandaag overigens. Maar het scheelt dat als hij denkt dat wij allemaal onder xbox vallen, kunnen we ook alle failures in de industrie blamen aan hem en Xbox, zo simpel is dat 😏 https://s.famitsu.com/news/202310/31321751.html - vertaling is ergens anders te vinden. Het is wel grappig wat deze man allemaal roept in de media naast alle geflipflop van hem. Ene dag zijn Nintendo en PlayStation geen competitie voor hem. De andere dag doet hij net alsof ze niet bestaan. Het is maar net uit welke richting de wind waait voor hem.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 6 november 2023 - 08:37]

-7
test

Zegt de ene fan tegen de ander

4
test

Ben jij een alias van een ander account? Maar wat je hier meldt was idd een wat apart verhaal als je t zo laat vallen. Alleen als je bedenkt dat MS nu met Activision in het bezit veel games zal uitgeven op andere hardware, wellicht is het dan minder apart. Vind het zelf ook ver gezocht hoor maar als je als typische CEO een positief praatje gaat houden valt zoiets wel te verwachten. Typisch high level ceo stuk en zou ik als gamer gewoon negeren.

2

Het probleem is dat deze Phil Spencer elke keer weer wat anders roept en dat maakt dat mensen hem een beetje “uitkotsen”. Ene kant creëert hij alleen maar hopium en doet zich voor als een soort celeb/cult leider…want ja de “grote Phil Spencer”. Aan de andere kant als ze zich in hun slachtoffer rol bevinden dan doet iedereen hun kwaad. Uitspraken als “Sony probeert ons marktaandeel af te snoepen”, “Sony heeft meer exclusives”, PlayStation heeft een groter marktaandeel, kijk eens hoe zielig en klein wij zijn”. Het ander moment is weer een hoop borstklopperij om de balans in stand te houden. Dus ik ga vooral in op Don zijn reactie. Vooral veel hopium en weinig uitkomst of eerder teleurstellingen. Zou meer zien dat ze minder flipfloppen en gewoon deliveren.

-7

Dit artikel geeft aan dat er gesprekken lopen over de mogelijkheden voor WoW op de console. Leuk om daar over te speculeren. Ik zie het eigenlijk niet gebeuren, te complex qua knoppen combinaties. EEERIES ziet vooral weer een kans om zijn haat te uiten over de Xbox. Fanboys be fanboying.✌

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 6 november 2023 - 11:23]

1

Jemig nog zo iemand waarvan zijn gemoedstoestand wordt beïnvloedt door positieve XBox artikelen. Heftig hoor.

3
test

Dat is denk ik de enige die al paar keer ban heeft gehad vanwege ze haat naar xbox en Phil en steeds maar reacties uitlokt. Niet weer iemand maar gewoon daar heb je hem weer.

1

Aanbevolen voor jou