Blizzard gaat naar eigen zeggen 'onafhankelijker dan ooit' aanvoelen

Blizzard gaat naar eigen zeggen 'onafhankelijker dan ooit' aanvoelen

Bedrijf werd afgelopen maand overgenomen door Microsoft

Nu Activision Blizzard is overgenomen door Microsoft, gaat Blizzard volgens directeur Mike Ybarra "onafhankelijker dan ooit" aanvoelen.

Dat laat hij weten in een interview met The Verge. "Ik denk dat de manier waarop (Xbox-topman Phil Spencer) tams bouwt en zich richt op werkcultuur en creatieve vrijheid, Blizzard meer dan ooit tevoren een gevoel van een onafhankelijke studio gaat geven. Dat bedoel ik wanneer ik het heb over een nieuw tijdperk van mogelijkheden - we kunnen beter dan ooit tevoren leveren aan spelers."

Ybarra heeft twintig jaar bij Microsoft gewerkt voordat hij in 2019 bij Blizzard aan de slag ging. Tijdens Blizzcon afgelopen weekend was Ybarra niet alleen op het podium tijdens de openingsceremonie te zien, ook Spencer verscheen kort. Hij claimde dat "de toekomst van Blizzard zonniger is dan ooit".

Gisteren bleek al dat Blizzard gesprekken houdt over de mogelijkheid om World of Warcraft op Xbox-consoles uit te brengen. Executive producer Holly Longdale: "Het zou een leugen zijn om te zeggen dat we niet... natuurlijk praten we er over. We vallen nu onder Microsoft."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

onafhankelijker dan ooit? ooit? Dan neem ik aan dat ze bedoelen vanaf het begin. En hoe kan dat nu dat ze nu veel onafhankelijker voelen dan toen ze nog echt vrijstaand waren. Het zal wel zijn dat ze binnen ABK en nu Microsoft zichzelf meer vrij voelen dan ooit. Maar ik ben wel benieuwd hoe deze situatie met de overname gaat lopen als creatief en alles.

2

Dit heet PR. Het zijn mooie woorden maar daar heb jij als gamer niet veel aan. Daarbij Ybarra was zelf hiervoor werkzaam bij MS, dus dit is eerder een gevalletje van “wij van wc eend”. Zinnen als “wij kunnen beter dan ooit” en dat soort pr is eerst zien en dan geloven natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 7 november 2023 - 09:21]

-2
test

Deze gebruiker is verwijderd

1
test

Mw3 verhaal is wel echt heel slecht. Maar ja dat is abk die nog even snel een cod er uit wou Brengen, hopelijk is mp wel goed, de bèta voelde wel goed aan. Heb wel zo vermoeden dat dit jaar inplaats van dlc een volwaardige cod uitbrengen (als je het zo mag noemen) te maken heeft met marketing deal van sony.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 7 november 2023 - 10:06]

0

@HULSTPOWER Nee dat heeft gewoon te maken met dat eigenlijk Treyarch dit jaar aan de beurt was om een nieuwe CoD te maken, maar die met iets nieuws bezig zijn (ipv black ops 5) en aangegeven hebben hier langer voor nodig te hebben. Daarom heeft men besloten om de DLC voor MW2 om te bouwen tot "volle" game, zodat het toch lijkt alsof er dit jaar een volwaardige CoD uit komt. Is puur marketing en geldklopperij. Ze hadden ook gewoon kunnen zeggen dat er dit jaar geen CoD komt, maar dan lopen ze hun jaarlijkse cash cow mis.

1
test

mw3 was toch niet van blizzard? maar van Activision. Dus dat staat beetje los van wat ik bedoel. ik had het namelijk ook over blizzard die zich nu vrijer voelt ( onder controle van Activision en nu Microsoft) dan toen er nog geen anderen iets over hun te zeggen had, dat vind ik overkomen als veel gelul en weinig waarheid Maar als we het dan toch over kwaliteit hebben, zover ik weet levert blizzard nog redelijk goede games af. En niet elk jaar een update met dezelfde functies en maps van de vorige game voor volle prijs. Wil ik niet zeggen dat ik het goede games vind. Sinds de originele Warcraft 3 ben ik van Blizzard af. Maar voor mijn gevoel is WoW best ok ontvangen. En niet slecht afgewerkt en alles.

0
test

Het is erg lang geleden dat Blizzard nog echt vrijstaand was, dat was namelijk de eerste 3 jaar na oprichting in 1991. In 1994 zijn ze overgenomen en volgens mij sindsdien niet meer onafhankelijk geweest. Het is natuurlijk een hoop PR, maar naar mijn idee zal Blizzard en zijn medewerkers het beter hebben zonder Bobby Kotick en de cultuur die hij gecreëerd heeft.

0

Is natuurlijk allemaal marketing praat, hij is inderdaad een ex-Microsoft man dus die kan alleen maar een blije geit zijn. Blizzard is allang niet meer de ontwikkelaar ten tijde van Diablo 1 & 2, maar dat zijn zoveel ontwikkelaars niet meer.

0

klopt, bioware is bijvoorbeeld ook allang niet meer de ontwikkelaar van Diablo 1 & 2 :P (grapje uiteraard)

1
test

Bioware heeft ook nog nooit diablo gemaakt😂😉

1

Badumm tss

0

@HULSTPOWER .....JOH.

0

Aanbevolen voor jou