Blizzard annuleert PvE Hero-modus voor Overwatch 2

Blizzard annuleert PvE Hero-modus voor Overwatch 2

Fans teleurgesteld in de beslissing

Blizzard heeft de langverwachte Hero-modus voor Overwatch 2 geannuleerd.

Het bedrijf zond gisteren een livestream uit waarin de toekomst van de shooter uit de doeken werd gedaan. "De ontwikkeling van de PvE-ervaring heeft niet de progressie geboekt waar we op hoopten", aldus producent Jared Neuss. Daardoor zou het teveel moeite kosten om een ervaring uit te brengen met de kwaliteit die spelers van Blizzard gewend zijn. 

"We moeten een moeilijke keuze maken: stoppen we alle moeite in PvE en hopen we dat we het ooit kunnen uitbrengen, of blijven we onze focus op de live game richten? Na alles dat we hebben geleerd over het draaiende houden van de game is het duidelijk dat we onze visie uit 2019 niet kunnen leveren. Dat betekent dat we de Hero-modus met talent trees niet meer uitbrengen. Dat staat niet meer op de planning."

De keuze is opvallend, omdat de Hero-modus in 2019 als een van de belangrijkste redenen werd aangehaald om van Overwatch naar Overwatch 2 over te stappen. Veel fans zijn dan ook boos over deze beslissing en claimen dat het beter was geweest als Blizzard simpelweg de eerste Overwatch was blijven ondersteunen. 

"We weten dat dit voor velen een teleurstelling zou zijn. Eerlijk gezegd is het voor velen binnen ons team die hun ziel en zaligheid erin hebben gelegd ook erg moeilijk."

Volgens regisseur Aaron Keller ligt de focus vanaf nu niet op een grote PvE-modus, maar op kleinere releases zoals al sinds Overwatch 2 beschikbaar is wordt gedaan. "We zijn van plan om co-op-gameplay en co-op-ervaringen deel uit te laten maken van onze live roadmap, zodat jullie dit vaker en met meer variatie kunnen ervaren."

In het zesde seizoen, dat in augustus begint, worden ook verhalende missies geïntroduceerd. Hieronder is de huidige roadmap te zien.

Watch on YouTube
Overwatch 2

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou