Banjo-Kazooie-ontwikkelaars zien nieuw deel niet snel gebeuren

Banjo-Kazooie-ontwikkelaars zien nieuw deel niet snel gebeuren

'Ik ben er niet van overtuigd dat er een publiek voor is'

Meerdere ontwikkelaars die aan de Banjo-Kazooie-franchise hebben gewerkt, hebben er weinig vertrouwen in dat er ooit een nieuw deel in de reeks verschijnt.

Om te vieren dat de eerste game in de reeks 25 jaar geleden uitkwam, werden componist Grant Kirkhope, hoofdprogrammeur Chris Sutherland en character designer Steven Mayles geïnterviewd door VGC.

Kirkhope liet weten dat de humor van een eventueel nieuw deel precies goed moest zijn, maar heeft er een hard hoofd in: "Ik denk dat Rare er voor zou openstaan als ze het juiste team vonden, maar ik geloof niet dat dit team bestaat. Ik ben er ook niet van overtuigd dat er een publiek voor is."

Steven Mayles liet weten dat hij niet verwacht dat de creative director van de reeks, Gregg Mayles, interesse heeft in een nieuw deel. "Ik kan niet voor hem spreken, maar hij is eigenlijk de bewaarder van de franchise. Hij houdt er niet van om terug te kijken en zichzelf te herhalen, dus ik denk niet dat hij ooit heeft overwogen weer iets met de franchise te doen. Hij werkt liever aan nieuwe ervaringen." Beide heren zouden ondanks hun twijfels wel graag zien dat Rare een nieuw deel ontwikkelt.

Banjo-Kazooie en het vervolg Banjo-Tooie verschenen oorspronkelijk op de Nintendo 64, al zijn de games later ook op Xbox (via Rare Replay en los) en Nintendo Switch Online uitgekomen. Ook is er een derde deel in de reeks voor Xbox 360 gemaakt, genaamd Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts. Rare ondersteunt op dit moment Sea of Thieves met nieuwe content en werkt aan het mysterieuze Everwild.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

weer een mooi voorbeeld dat Xbox schijt heeft aan der achterban. Gewoon maandelijks slaafs je maandbedrag overmaken en dan mag je wat gebruik maken van wat mediocre games en oude triple a games.

-17
test

Word jij nooit moe van jezelf?

10

Probeer eens een positieve noot op je zang.

1

het is positief dat ik geen gamepass heb

-3

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door LIQUIDSHAKE (gebruiker is geblokkeerd) op 4 oktober 2023 - 18:14]

-9
test

Waar blijven SOCOM, Syphon Filter, Twisted Metal, Legend of Dragoon, Jak & Daxter, Sly Racoon, Motorstorm, Resistance, enz? Ga toch een eind fietsen kerel met je "in lijn met de achterban". Edit aan de droeftoeter hier boven me: De helft van wat je opnoemt is niet eens fist party. Telt exclusiviteit betalen tegenwoordig ook al als "in lijn zijn met de achterban"? Marathon was al in productie van voor de overname want MS wist er zelfs al van toen ze Bungie zelf nog in het vizier hadden, en het origineel is niet eens een consolegame. De Medievil remake hebben we ook al een tijdje niet gezien. De enige die je aanhaalt van het lijstje dat ik opnoem is een gerucht over Twisted Metal. Volg best je eigen raad op voor je zelf weer eens begint te zeuren als een oud wijf over de achterban van een console waar je duidelijk geen bal van kent.

[Reactie gewijzigd door Mr.Happy op 3 juli 2023 - 14:11]

-1

Deze gebruiker is verwijderd

-5
test

ik maak een fout over Medievil en geef die gerust toe (iets wat jij met je superioriteitscomplex nooit zal kunnen), het is ook niet het soort spel dat me echt interesseert maar ik had het moeten opzoeken. Neemt niet weg dat je nog altijd algemeen uit je nek lult . MS heeft zo weinig met z'n achterban dat geliefde IP's zoals Killer Instinct, Battletoads, Age of Empires, Flight Sim, Fable of Perfect Dark niet terug werden boven gehaald de voorbije jaren. P.S. Psygnosis was ook een publisher, maar dat zijn we vlotjes vergeten wegens lang geleden, dat telt niet meer. Zeker niet omdat ze die ook verkloot hebben en quasi al hun ip's dood zijn. Dank u Sony :-D

2

Och god… Onze uber PlayStation fanboys Tripler40 en LiquidShake zijn weer bezig hoor. Zo vermoeiend…

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 4 juli 2023 - 12:45]

2

misschien heb ik het mis maar volgens mij werken beide al tijdje niet meer bij Rare of XBOX. De conclusie die je trekt is dan een beetje voorbarig. Maar ja sommige mensen willen graag schijnen op een bepaald merk

[Reactie gewijzigd door op 3 juli 2023 - 20:25]

0
test

Wat ben jij een sneu figuur zeg. Telkens bij elk Xbox/Microsoft bericht met uitlokkende reactie’s te komen. Doe toch eens normaal joh. edit bedoeld aan TripleR40

[Reactie gewijzigd door AgeQned op 3 juli 2023 - 20:32]

2
test

Wat een boude aanname als je ziet dat oude franchises als Crash Bandicoot en Spyro wel succesvol kunnen terugkomen. Begin dan eerst met een remake van deel 1 en 2 om te zien of het draagvlak groot genoeg is. Edit: En als je een nieuw deel maakt, maak dan iets dat in lijn ligt met de originele games. Want nuts & bolts was tergend saai.

[Reactie gewijzigd door Robbert. op 3 juli 2023 - 11:30]

0

Remaster zou tof zijn ja! Kan een andere studio doen.

0

Precies! Eerst een remake van deel 1 en 2, dan kan het ontwikkelteam alvast opwarmen. En als dat goed ontvangen wordt, maak je een nieuw deel. Dat werkte met Crash Bandicoot ook perfect.

0
test

Een remaster lijkt me inderdaad de beste keuze. Ik denk niet dat een nieuw deel de hype kan waar maken. Mede vanwege de nostalgie.

0
test

Mss kunnen ze Toys for Bob zoiets laten doen. Die hebben in het verleden al succes gehad met remakes zoals die van Spyro en met Crash 4. Lijkt me een leuke studio voor dat soort projecten.

0

Aanbevolen voor jou