Baldur's Gate 3 is game van het jaar op The Game Awards, Xbox Series-versie nu uit

Baldur's Gate 3 is game van het jaar op The Game Awards, Xbox Series-versie nu uit

De game won ook diverse andere prijzen

Baldur's Gate 3 heeft de award voor game van het jaar gewonnen tijdens The Game Awards.

De game versloeg daarmee spellen als Alan Wake 2, Resident Evil 4 Remake, Zelda: Tears of the Kingdom en Spider-Man 2. Dune-acteur Timothée Chalamet kondigde de winnaar aan en gaf de award. Ontwikkelaar Larian Studios droeg de award op aan de ontwikkelaars die het had verloren tijdens de pandemie.

De Xbox Series-versie van Baldur's Gate 3 is nu ook digitaal beschikbaar. De game kwam eerder dit jaar op pc en PlayStation 5 uit, maar een releasedatum voor de Xbox-versie was nog niet bekend.

Baldur's Gate 3 won ook prijzen voor beste acteerwerk (in de vorm van Neil Newbon), beste ondersteuning van de community, beste role-playing game, beste multiplayergame en de Player's Voice-award die door gamers is gekozen.

Ook Alan Wake 2 viel meermaals in de prijzen, voor beste regie, beste narratief en beste art direction. Andere prijzen die onder andere zijn uitgedeeld is de beste adaptie voor HBO's The Last of Us, beste muziek voor Final Fantasy 16, beste audiodesign voor Hi-Fi Rush, beste onafhankelijke game voor Sea of Stars en beste debuutgame voor Cocoon. Alle winnaars zijn op de website van The Game Awards te bekijken.

Lees hier meer nieuws over The Game Awards.

View post on X
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zou dan wel nek aan nek zijn geweest met TotK. Zou mij niks verbazen dat als TotK later was uitgekomen dan Baldur’s Gate, dat Zelda dan had gewonnen, want frisser in het geheugen. Maar het zijn beide toppers, los daarvan..

[Reactie gewijzigd door ReRo op 9 december 2023 - 14:21]

1

Dat denk ik ook. Games die later uitkomen winnen over het algemeen vaker/meer. Nintendo heeft wel prijzen te pakken met 3 games, MS met 2 games en PS met 0 games. Dat zegt wel iets over dit gamejaar.

-1

En terecht dat Spider-Man 2 niks gewonnen heeft.

-1

@BART81 Eens. Ik vond al dat de game veel te veel nominaties had gekregen en het blijkt dus dat ik ook gelijk had. PS moet echt ff stappen gaan maken, want 2023 was gewoonweg te karig qua games en 2024 ziet er niet veel beter uit...

-3
test

@Mooiman Oh ja? Wat zegt dat dan precies?

0
test

Een nominatie in de wacht slepen, is zeker geen slechte prestatie. Vergelijk het bijvoorbeeld met Microsoft. Die hebben in de laatste 10 jaar nog maar 1 GOTY nominatie gekregen. Dat Sony een minder jaar heeft, klopt, maar het kan dus nog veel slechter.

0

@THE_STIFMEISTER Dat ze bij Sony weer eens hun best mogen gaan doen om een fatsoenlijke games line-up neer te zetten, want dit jaar was gewoon te zwak en volgend jaar ziet er niet veel beter uit, tot nu toe.

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 8 december 2023 - 21:41]

0

@DON CARPACCIO Het gaat dan ook niet alleen om de GotY award zelf, maar ook om de overige awards (al vind ik de hele show wat overhyped, maar goed). Sony mag wel even een stapje extra gaan zetten, want nu is het allemaal veel te karig.

0
test

@Mooiman En wat heeft Microsoft dan precies wel goed gedaan volgens jou? Want volgens mij was het voor beiden consoles een wat mager jaar wat betreft exclusives.

0

@THE_STIFMEISTER Hi-Fi Rush was echt een hele leuke verrassing en ik vermaak me nog steeds prima met Starfield. Ook kan ik niet wachten op Avowed, Hellblade 2 & S.T.A.L.K.E.R. 2 (console exclusive) die bevestigd zijn voor 2024. Ook aan hun kant kan het beter hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het ziet er wel iets beter uit dat bij PS (tot nu toe).

0
test

@Mooiman Dan verschillen we duidelijk van mening. Ik beleef veel meer plezier aan games als Final Fantasy XVI en Spider-Man 2 dan aan de games die jij noemt. Mijn voorkeur gaat ook uit naar de games van de Playstation, maar dat is natuurlijk een persoonlijk dingetje. Er is voor mij geen reden geweest om mijn Xbox aan te slingeren het afgelopen jaar. Starfield heeft daar helaas geen verandering in gebracht, dat is voor mij de grootste deceptie van 2023.

0
test

Ik denk het niet. BG3 is zeer nieuw en uitzonderlijk goed. + Staat het redelijk op zichzelf. Zelda had directe concurrentie van Mario voor de publieke stem en media die geil wordt van Nintendo titels. Daarnaast is TOTK uiteindelijk een vervolg op BOTW. Grootser en beter(?), maar het oogt te veel hetzelfde om onderscheidend te zijn van BOTW. Er is minder verrassingseffect in die zinnen.

0

Dat klopt op zich wel, maar als je kijkt naar hoe absurd goed TotK het heeft gedaan dit jaar (reviews & sales numbers), dan had die game ook echt wel kunnen winnen. Dit is natuurlijk ook een bizar gamejaar qua hoeveelheid goede games, dus IETS winnen is al een hele prestatie.

0
test

Hoewel ik er persoonlijk niet echt kon inkomen, denk ik wel de terechte winnaar.

0

Aanbevolen voor jou