Apex Legends heeft meer dan 2 miljard dollar opgebracht

Apex Legends heeft meer dan 2 miljard dollar opgebracht

In de drie jaar dat Apex Legends uit is heeft het spel meer dan 2 miljard dollar opgebracht.

Dat meldt EA in een nieuw jaarverslag, waarin de aandacht onder andere gevestigd wordt op het succes van zijn live-service-spellen. “De gezonde groei van onze live-services werd aangestuurd door de kracht van ons brede portfolio, voornamelijk door Apex Legends en Fifa”, zegt Chris Suh, de chief financial officer van EA.

“Apex Legends is dit jaar meer dan 40% gestegen, waardoor de mijlpaal van 2 miljard dollar aan netto opbrengsten is behaald”, luidt het. Suh staat stil bij het huidige seizoen van Apex Legends, dat volgens hem “het meest succesvolle seizoen tot nu toe is”. Hij bevestigt ook dat de ontwikkeling van de mobiele versie van Apex Legends gestaag verloopt en deze maand zal uitkomen.

Ook kaart Suh het succes van de nieuwste Fifa aan. Fifa 22 is “de meest succesvolle launch tot nu toe” als gekeken wordt naar netto opbrengsten, stelt hij. Die netto opbrengsten zouden met “dubbele cijfers” zijn gestegen.

Gisteren werd bekend dat Fifa een nieuwe naam krijgt: EA Sports FC. EA stond bij de presentatie van het jaarverslag ook stil bij de breuk met voetbalorganisatie Fifa, en zegt dankbaar te zijn voor “de vele geweldige jaren”, hoewel het bedrijf met enthousiasme een “nieuw tijdperk” ingaat. “Met een markt van meer dan 3,5 miljard voetbalfans wereldwijd, zal EA Sports FC het authentieke, inclusieve en meeslepende globale entertainment-product worden dat centraal staat in het voetbalfandom.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een bedragen. Ik speel het spel erg graag. Op een PS4 Pro. Ik ben benieuwd hoe de PS5-versie zal draaien. Ze zullen er vast nog meer aan gaan verdienen!

0
test

Vandaar dat battlefield van die hero gasten heeft.

0

Aanbevolen voor jou