'Activision-overname hoeft niet opnieuw goedgekeurd te worden door EU'

'Activision-overname hoeft niet opnieuw goedgekeurd te worden door EU'

Alleen de CMA moet nu nog een oordeel vellen

Microsoft hoeft van de Europese Commissie blijkbaar niet per se opnieuw toestemming te krijgen voor de Activision Blizzard-overname.

Dat heeft Bloomberg vernomen. De Europese Commissie gaf eerder dit jaar al toestemming voor de overname, maar de deal is in de tussentijd aangepast om ook de Britse Competition and Markets Authority (CMA) tevreden te stellen.

Ondanks dat er het een en ander is veranderd, zou de Europese Commissie geconcludeerd hebben dat een complete nieuwe beoordeling onnodig is. Eerder nog gaf de waakhond aan dat het veranderingen zorgvuldig zou doornemen, maar zover bekend blijft het daar dus bij.

Om CMA over te halen toch akkoord te gaan met de overname, kondigde Microsoft aan dat Ubisoft de rechten verkrijgt om Activision Blizzard-games via cloudstreamingdiensten aan te bieden na de overname. Deze deal geldt echter niet voor de Europese Economische Ruimte, en dus hoeft de Europese Commissie blijkbaar ook geen nieuw oordeel te geven.

Alleen de CMA staat nu nog een goedkeuring van de overname in de weg. De deadline van de nieuwe uitspraak van de Britse waakhond ligt op 18 oktober, al gaan er geruchten dat er mogelijk vrijdag al een uitspraak gedaan wordt. Als CMA goedkeuring geeft, staat Microsoft niets meer in de pad om Activision Blizzard voor ongeveer 68,7 miljard dollar over te nemen. Activision liet onlangs weten dat het van plan is om in 2024 diens games op Xbox Game Pass te plaatsen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik keur het ook goed.

0

Aanbevolen voor jou