Activision dwong Microsoft tot nieuwe deal omzetdeling Call of Duty

Activision dwong Microsoft tot nieuwe deal omzetdeling Call of Duty

Blijkt uit rechtszaak

Activision heeft Microsoft in het verleden gedwongen tot een nieuwe deal over de verdeling van de omzet van Call of Duty-games.

Dat is bevestigd tijdens de rechtszaak tussen de Federal Trade Commission en Microsoft over de overname van Activision Blizzard. Er worden meerdere hooggeplaatste medewerkers van de bedrijven opgeroepen, zoals hoofd van 'Xbox creator experience' Sarah Bond.

Bond werd volgens The Verge ondervraagd over de omzetdeling bij bepaalde games. Ze onthulde dat Microsoft voor de release van de nieuwe consoles akkoord moest gaan met een nieuwe deal met Activision, anders zou de uitgever geen versies voor Xbox Series X en S ontwikkelen. Het bedrijf zou op dat moment hebben gehint dat het een andere deal had met PlayStation.

"Het was duidelijk dat Call of Duty op PS5 zou verschijnen en het zou niet goed zijn als die niet ook op Xbox zou verschijnen als die op hetzelfde moment zou verschijnen", zei Bond.

Activision vroeg Microsoft ook of het mee wilde bieden op marketingdeals voor Call of Duty, maar het bedrijf sloeg dat aanbod af.

Later in de rechtszaak werd per ongeluk onthuld dat Microsoft een verdeling van 80/20 toestaat voor sommige games. Normaal gesproken is de omzetdeling 70/30. De advocaat van de FTC versprak zich en sprak per ongeluk over de 80 procent bij de ondervraging van Bond.

Microsoft gaat akkoord met een kleiner deel van de omzet "als we geloven dat het cruciaal is om die content te krijgen", zei Bond. Of de 80/20-verdeling ook voor Call of Duty geldt, is niet bekend.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi om te zien dat dit nu allemaal naar buiten komt. Ook die leuke mail van Jim waarin hij aangeeft zich helemaal niet druk te maken over CoD in de toekomst op PS consoles. Wat zet Sony zichzelf toch voor paal met die man.

-3

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door vanduul (gebruiker is geblokkeerd) op 12 juli 2023 - 05:21]

0
test

Zelfde stand hij heeft letterlijk tegen toezichthouders gezegd dat ie bang is dat cod weg gehaald word bij ps door xbox. En tegen ze eigen mensen zegt ie nadat ie bobby en Phil gesproken heeft dat cod voor vele jaren op ps blijft hoezo is dat de zelfde houding en dat ze zonder cod kunnen overleven maar tegen toezichthouders zegt ie ps kan niet zonder cod want daar betalen ze de First party developmwnt van. Ik weet niet maar iedereen op het internet zegt hij heeft gelogen of tegen ze mensen of tegen toezichthouders maar jij zegt nee is niks aan de hand.

-2

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door vanduul (gebruiker is geblokkeerd) op 12 juli 2023 - 05:21]

-1
test

@vanduul je weet heus wel wat ik met die term bedoel iedereen media, de meeste media en dat zou je vast wel gezien of gelezen hebben. Maar je onderhandeld over de jaren he en is niet alleen 3 jaar want ps had nog aantal jaren staan op contract met abk dacht 2025 plus dus 3 jaar is dus 2028, en daar is nu 10 jaar boven op geboden. Je kan wel steeds anti xbox zijn maar hier zit Jim gewoon fout klaar.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 23 juni 2023 - 15:29]

-4

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door vanduul (gebruiker is geblokkeerd) op 12 juli 2023 - 05:21]

1
test

@vanduul je zegt tegen mij dat ik concreet moet zijn maar je bent het zelf niet. Ik heb nnergens gezegd dat sony de deal moet aannemen alleen dat hoeveel jaar ze kregen in totaal jij zegt 3 jaar ik zeg dat was boven op de jaren die ze al hadden en dat ze daarna een 10 jarige deal kregen. Waar is dat sony moet ze mond houden en deal aannemen. En waar zeg ik zeg ik of de mail recent is.

-4
test

Ja natuurlijk. Eerst iets zwart op wit aangeven en achteraf zeggen dat je je pas later zorgen ging maken. Lijkt mij toch dat je bij nieuws van een dergelijke overname meteen actie neemt en niet eerst even relaxed achterover gaat zitten gezien de omzet en verdiensten van CoD voor PS. Maar geloof vooral wat je wenst te geloven. Feit blijft dat dit zwart op wit staat en dat er niet zo mooi uitziet voor Sony.

-2

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door vanduul (gebruiker is geblokkeerd) op 12 juli 2023 - 05:21]

1
test

Deze gebruiker is verwijderd

3
test

Echt hè. Als bekend wordt dat MS de prijzen omhoog gooit van de Xbox omhoog gooit, en Phil dus terug komt op z’n uitspraak de prijzen niet te verhogen, dan is hij is geen velden of wegen te bekennen (terwijl hij eerst om het hardst liep te janken in het nieuwsbericht toen Sony dat deed). En nu is hij er weer als de kippen bij om zijn ongenoegen over Sony te uitten. Wat een onvoorstelbaar zielig en intriest ventje is het. Gadverdamme.

[Reactie gewijzigd door The_Stifmeister op 23 juni 2023 - 17:43]

4
test

@the_stifmeister ik heb geen idee over wie je het nu hebt want @Riyakuya heeft gereageerd en ik ook in dat artikel, en ik zei het zelfde wat ik ooit zei toen over Sony dat het een onzin smoes is dat ze de prijzen verhogen met smoes als inflatie. Als je mij niet bedoelt dan was het even niet duidelijk wie je wel bedoelt. 😉

-1
test

@Hulstpower Niet over jou, jou vind ik wel lief ;) Excuus voor de onduidelijkheid.

2
test

@stiffmeister Microsoft en Phil hebben nooit gezegd de prijzen helemaal niet omhoog te gooien. Ze zeiden dat ze het op dat moment niet gingen doen omdat er toen nog geen reden voor was. Jij en je obsessieve vriendjes Messtanor, Alienator en nog een paar hier moeten echt eens een andere hobby gaan zoeken dan telkens achter dezelfde personen aan te gaan. Triest gewoon dat je letterlijk iedere post in de gaten houdt waar ik of een paar anderen wel of niet op reageren. Vooral wanneer het posts zijn over een gevoelig onderwerp. Ik heb je al vaker gevraagd me gewoon te negeren wanneer iets je niet bevalt in plaats van je erover op te winden en dat hier kinderachtig te uiten in de hoop de aandacht en bevestiging van anderen te krijgen. Maar blijkbaar is dat te moeilijk voor je en blijf je liever doorgaan met je "ik voel me beter dan anderen" illusie. Je lijkt wel een gossip girl man. Zoek een leven en focus je op het inhoudelijk reageren op een onderwerp. Je onvermijdelijke reactie waarin je dit allemaal ontkent en er vermoedelijk nog een schepje bovenop doet zal tevens weg gelachen en genegeerd worden. Succes ermee.

-3
test

Ik hou helemaal niks in de gaten. Het valt gewoon op dat je niet in staat bent neutraal te reageren en alleen maar loopt te zeiken als Sony in jouw ogen iets verkeerd doet (wat letterlijk altijd is). Als Microsoft een keer iets negatiefs doet ben je in geen velden of wegen te bekennen. Je bent gewoon een hypocriet, triest ventje. De rest van je geraaskal negeer ik voor het gemak even want, tering, wat ben jij een droeftoeter met een enorm bord voor z’n kop.

1
test

@stiffmeister ik heb wel degelijk vaker op Xbox gerelateerde artikelen gereageerd, ook negatief. Zoals ik aangaf hebben jullie gewoon niets beters te doen. Dus nogmaals, zoek een hobby en ga aan je eigen complex werken. Dat je de rest niet leest verbaasd me ook niets.

-1
test

Riyakuya echt bij ieder artikel ben je onevenredig anti Sony en vooral de manier waarop. Niet objectief of enigszins respectvol, maar overduidelijk met provocerende teksten. Ga toch gamen op alle consoles en/of op pc joh. Vervuil gamer.nl niet zo.

[Reactie gewijzigd door Bteqq op 24 juni 2023 - 14:47]

1
test

Bijzonder dat Microsoft ingegeven heeft, want dit was natuurlijk een dikke bluf. Activision was echt niet gestopt met Call of Duty games op Xbox uit te brengen omdat ze een vrij normale 30% af moeten staan. Hadden ze dat wel gedaan hadden ze honderden miljoenen aan jaarlijkse inkomsten verloren, en waren de aandeelhouders extreem boos geworden.

2
test

De rechter versprak zich dus gisteren en micro heeft met bepaalde games dus een 20/80 regeling inplaats van 30/70.

-1
test

Ja, en het lijkt er dus op dat Activision die 20/80 regeling eiste voor Call of Duty want anders zou Call of Duty niet meer naar Xbox komen, wat natuurlijk een dikke bluf was van Activision.

1

Bluf of niet, volgens mij had Sony ook een gunstigere split. Dus als MS en Sony zouden samen werken, was dit voor beide mogelijk niet gebeurd. Interessant om te zien hoe 'vriendelijk' iedereen met elkaar om gaat.

[Reactie gewijzigd door ToMaX99 op 23 juni 2023 - 16:50]

0
test

Die split die Activision en Sony hebben zal wel te maken hebben met de marketing deal. 30% of 20% klinkt voor sommige misschien niet veel, maar als elk kopie van de game $70/€80 kost gaat dat dus om $7/€8 per verkocht exemplaar, en voor een gigantische franchise als Call of Duty tikt dat nog al snel aan. En dat geef je natuurlijk niet zomaar op.

0

Aanbevolen voor jou