Activision Blizzard staat vanaf maandag niet meer op de Nasdaq-lijst

Activision Blizzard staat vanaf maandag niet meer op de Nasdaq-lijst

Nog voordat de Amerikaanse beurs aanstaande maandag opengaat, wordt Activision Blizzard uit de Nasdaq gehaald.

De Amerikaanse beurs heeft aangekondigd dat Activision Blizzard door het bedrijf The Trade Desk wordt vervangen. De Nasdaq is een lijst met honderd bedrijven die populair zijn in het aandelencircuit. Activision Blizzard staat hier al jaren op. Het feit dat het bedrijf er maandag van af wordt gehaald, is opvallend gezien het feit dat tijdens een rechtszaak eerder deze week werd besloten dat de Federal Trade Commission de overname van Activision Blizzard door Microsoft niet mag blokkeren.

Hoe dan ook probeert de Federal Trade Commission na de uitspraak de overname alsnog tegen te houden. Eerder vandaag bleek dat de waakhond in hoger beroep gaat tegen de uitspraak, maar dit heeft alleen nut als de rechtbank binnen de komende dagen toestemming geeft aan de FTC. Daarnaast is het Britse Competition and Markets Authority nog niet akkoord met de overname, maar eerder deze week bleek al dat het openstaat voor nieuwe onderhandelingen met Microsoft. De meeste andere waakhonden wereldwijd hebben de overname al goedgekeurd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Voor mensen die interesse hebben, je kan nu live mee kijken hoe lina khan door het congress word verhoord. Van wat ik even mee krijg is, heeft ze wel de consument voor alleen zag je dit niet terug bij Microsoft/abk zaak helaas voor haar. Komt denk ik ook omdat ftc iets van 70 keer Sony noemde en maar 11 keer de consument.

1
test

FTC is natuurlijk niet in alles slecht, deze zaak hebben ze minder aangepakt, maar ze onderhandelen ook dingen uit/voeren rechtzaken om het recht op apparaten zelf of door iemand naar keuze te laten repareren en om langere garantieperiodes af te dwingen bij fabrikanten en dergelijke. Achteraf zouden we misschien ook willen dat ze een soortgelijke rechtszaak zoals ABK/Microsoft tijdens de overname van WhatsApp door Facebook/Meta hadden gehouden. Toen zat er alleen een ander poppetje op de plek van Lina Khan. Khan is wel van plan rechtzaken te voeren tijdens dergelijke grote overnames.

0

Nou er werd wel degelijk benoemd dat ze nog geen enkele zaak gewonnen had en 4 verloren. Nou zegt dat natuurlijk niet alles en ligt het allemaal wat genuanceerder, ze werd ook gevraagd het uit te leggen, maar het is wel een signaal dat er iets niet helemaal top is. Ze heeft de opdracht gekregen nog tech in toom te houden, wat op zich niet slecht is, maar je moet wel kijken of het zin heeft en logisch is. Als je vervolgens alleen maar de belangen van Sony gaat behartigen, iets wat de rechter letterlijk aangaf tijdens de zaak, dan ben je niet goed bezig.

0
test

Klopt ze heeft alles tot nu toe verloren, maar hoorde van Jeff Grubb in een podcast dat de FTC altijd vooral al een tandeloze tijger was en is, die met de rechtzaken richting big tech vooral wil rekken en een signaal wil afgeven. In het verleden wonnen ze ook weinig, daarom willen Republieken de FTC op doeken onder de noemer, kost te veel belastinggeld, voor te weinig resultaat. Maar dan zijn ze niet meer in staat de goede zaken te behartigen voor consumenten zoals 'right to repair' en soepelere garantievoorwaarden, etc.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 14 juli 2023 - 07:16]

0
test

Even iets anders, ben wel benieuwd welke titels snel op Gamepass komen na de overname. Veel van ABK is licentiespul zoals Spiderman, Tony Hawk, Guitar Hero, Transformers, dus dat zal niet kunnen, Skylanders kan denk ik niet omdat dat externe hardware nodig heeft voor de poppetjes en (oudere) Call of Duty's mochten volgens mij niet, vanwege de gemaakte deals, had ik ergens gelezen? Dus dan zal het vooral de remakes en nieuwe delen van Spyro, Crash, King's Quest, Diablo, Warcraft, Overwatch zijn en dergelijke? Op PC Gamepass misschien Starcraft II en heel misschien World of Warcraft? Of vergeet ik dan iets?

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 14 juli 2023 - 07:24]

0

Aanbevolen voor jou