343 Industries blijft ontwikkelaar van Halo-franchise

343 Industries blijft ontwikkelaar van Halo-franchise

Het is wel mogelijk dat andere studio's een handje helpen

343 Industries blijft de hoofdontwikkelaar van de Halo-franchise.

Dat meldde Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios, in een interview met Axios. Hij geeft daarbij toe dat het team een andere samenstelling heeft dan het team dat ooit begon met Halo Infinite, aangezien een aantal mensen in topposities de afgelopen jaren zijn vertrokken. "Ik heb vertrouwen in het leiderschap, maar het team dat ons zover heeft gebracht is waarschijnlijk niet hetzelfde team dat ons vooruit gaat helpen."

Zo vertrok studiohoofd Bonnie Ross afgelopen september. Piere Hintze, de voormalige hoofd van productie, nam haar rol over. Hintze was verantwoordelijk voor het bijsturen van Halo: The Master Chief Collection na de gebrekkige release. "Kijk naar de kwaliteit van de game en weet dat de kern van het team dat dit heeft gedaan, op dit moment hard aan Halo werkt." Afgelopen januari werden ook diverse werknemers ontslagen vanwege de grote ontslagronde bij Microsoft.

Booty benadrukt dat 343 Industries aan Halo blijft werken, maar sluit niet uit dat andere studio's ook kunnen helpen - al wordt dat niet besloten door het Xbox-management. Zo werd er door Axios gevraagd naar de mogelijkheid of Activision Blizzard na de mogelijke overname door Microsoft een handje kan helpen. "Als zoiets gebeurt, is dat omdat de studio's dat willen. Het is onwaarschijnlijk dat wij dat voor de teams bepalen." Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat Certain Affinity meehelpt met seizoenscontent voor Halo Infinite.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

343 is de Rutte van de games-industrie. 343 is vermoedelijk oprecht overtuigd van zijn eigen ‘goede intenties’. Zijn wens deel uit te maken van de oplossing van de mede door hemzelf veroorzaakte puinhopen acht hij logisch en totaal niet van de pot gerukt. Met die blinde vlek in het hoofd van de studio moeten we leren leven – tot zelfs zijn vrienden er genoeg van hebben.

-5

Of probeer politiek gewoon weg te houden van een site over spellekes. Laten we een poging doen om gewoon alle ellende lekker buiten beschouwing te houden.

1

Deze gebruiker is verwijderd

-3
test

Wat gaat het er hier extreem onvriendelijk aan toe zeg. Lijkt wel nog een stuk erger geworden te zijn sinds de nieuwe site. Ik kijk het nog even aan, maar als dit zo blijft dan ga ik afscheid nemen van gamer.nl Volgens mij zijn wij hier allemaal met dezelfde hobby GAMES. Waar zo grof en onvriendelijk naar elkaar toe?

3
test

Reactie score geven was een slechte move, zo gaat het er op elke site aan toe met zo'n systeem.

-1

Aanbevolen voor jou