Zuid-Afrikaanse waakhond keurt Activision-overname door Microsoft goed

Zuid-Afrikaanse waakhond keurt Activision-overname door Microsoft goed

De overname lijkt steeds dichterbij te komen

Het Zuid-Afrikaanse Competition Commission heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft goedgekeurd.

Dat heeft de waakhond in een statement laten weten. "Het is onwaarschijnlijk dat de voorgestelde transactie problemen qua uitsluiting veroorzaakt. De betreffende partijen hebben niet de mogelijkheid of de motivatie om de concurrentie, met name Sony (PlayStation) en Nintendo (Switch) buiten te sluiten."

De waakhond vervolgt: "Daarbij hebben de partijen stappen gezet om Call of Duty-games aan andere consolebedrijven te blijven bieden." Daarmee lijkt specifiek te worden gerefereerd naar de meerdere tienjarige deals die Microsoft heeft gesloten om Call of Duty naar andere platforms te brengen. Die deal is onder andere met Nintendo gesloten. Voor zover bekend heeft Microsoft een soortgelijke afspraak met Sony willen maken, al ging dat bedrijf naar verluidt niet akkoord.

De goedkeuring van de Zuid-Afrikaanse waakhond volgt na akkoorden van Brazilië, Saoedi-Arabië, Chili, Japan en Servië. Het Britse Competition and Markets Authority doet op zijn laatst op 26 april een uitspraak, terwijl de Europese Commissie tot 22 mei heeft. Verwacht wordt dat beide waakhonden akkoord gaan met de deal. Alleen het Amerikaanse Federal Trade Commission lijkt vooralsnog niet akkoord te willen gaan - de instantie klaagt Microsoft aan in een poging de overname tegen te houden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zo lang Amerika niet overstag is kan dit nog wel eens heel lang gaan duren.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou