Xbox-update maakt het mogelijk om console op specifieke tijd uit te zetten

Xbox-update maakt het mogelijk om console op specifieke tijd uit te zetten

De zoekfunctie gaat ook op de schop

Een aankomende systeemupdate voor Xbox-consoles geeft eigenaren de mogelijkheid om vooraf een tijd in te stellen waarop de console uitgaat.

Dat heeft Microsoft aangekondigd via Xbox Wire. De update wordt in de loop van deze week uitgerold en laat mensen die voor de Sleep-functie gaan de actieve uren van de console instellen - buiten die actieve uren wordt de console volledig uitgezet. Tijdens de actieve uren staat de console - zolang de eigenaar hem niet gebruikt - in slaapstand, waarbij 10 tot 15 watt wordt gebruikt.

Verder heeft Microsoft de zoekfunctie van een ander uiterlijk voorzien. Men kan ook filtercategorieën instellen en er kan op YouTube gezocht worden via de Movies & TV-tab. In de screenshot hieronder is te zien hoe de nieuwe zoekfunctie eruitziet.

Microsoft legt steeds meer nadruk op energiebesparing met diens Xbox-consoles. Zo bracht het bedrijf eerder dit jaar al een update uit waarmee de console automatische updates uitvoert wanneer er duurzame energie via het stroomnet beschikbaar is, afhankelijk van de thuissituatie van de gebruiker. Ook worden Xbox-consoles na die update automatisch in de energiebesparende modus geplaatst wanneer ze uit worden gezet.

Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ze zijn de laatste tijd wel flink bezig met mileuzuinig zijn ofnie, nouja leuk voor de mensen die er wat om geven denk ik dan maar

0

@Ronnyp Lijkt me heel goed streven toch?

0

Aanbevolen voor jou