Xbox Cloud Gaming nu ook toegankelijk via Xbox-consoles

Xbox Cloud Gaming nu ook toegankelijk via Xbox-consoles

Xbox Cloud Gaming is vanaf nu ook toegankelijk via Xbox Series X en S en Xbox One.

Eerder was het al mogelijk om via een Android-app, via het internet op iOS en via de Xbox-app op pc toegang te krijgen tot Xbox Cloud Gaming, maar nu is het dus ook mogelijk via Microsofts consoles zelf, zo laat het bedrijf weten. De dienst was voor sommige spelers al in bètavorm beschikbaar.

Via de dienst kunnen games via de cloud worden gespeeld - spellen hoeven dus niet fysiek in de console te zitten of gedownload en geïnstalleerd te worden. Spellen draaien in 1080p en zestig frames per seconde.

Cloud gaming is beschikbaar voor Game Pass Ultimate-leden - een gedeelte van de Game Pass-spellen is beschikbaar op de cloud. De komst van cloud gaming op Xbox-consoles maken het dus ook mogelijk om bepaalde Xbox Series-spellen op Xbox One te spelen. Hier is een volledige lijst van alle games die via Xbox Cloud Gaming gespeeld kunnen worden.

De laatste dagen is de clouddienst van Xbox soms slecht of niet bereikbaar. Het is niet bekend of dat komt door de uitrol van deze feature.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

gebruik het al een tijdje als beta tester en gebruik het alleen om even snel een game te testen voor dat ik het download.

0
test

@hulstpower Ik vond het soms fijn als ik op de bank zat met mijn familie ipv afgezonderd game. Buiten huis gebruik ik het voor de rest ook niet.

0
test

@KrisPain Buiten huis heb ik wel eens gebruikt voor als we weekend weg zijn en zitten in de avond in hotel kamer even lekker een leveltje spelen. Maar dit is meer dat je games afspeelt via cloud op je xbox console

0
test

Pro's; het werkt echt super goed. Games laden snel in en speelt strak en soepel, zoveel beter dan op mijn wat oudere ipad: Dit is zowaar echt goed speelbaar. 60 FPS. Con's; 1080p op een 4K Oled scherm ziet er echt best wel ruk uit. Geen HDR ondersteuning waardoor sommige games er nog slechter vanaf komen. Conclusie: Dit is de eerste keer dat ik cloudgaming echt goed vloeiend heb meegemaakt. Ervan uitgaande dat deze techniek zich zal blijven ontwikkelen is dit zeker een directe blik in de toekomst. Volgende stap moet nu zijn; Native resolution op 60 FPS.. maar daar zal het internet nu nog niet rap genoeg voor zijn. Voor nu ideaal om een game even snel uit te proberen en dan installeren als het wat is (wat voor gamepass natuurlijk prima werkt). Binnenkort even testen op mijn One X boven. Daar heb ik ook nog wel een oudere non-hdr tv staan om te kijken hoe de resolutie daar overeind blijft. Maar heeeel vet dit. Ik ben wel excited!

0

Aanbevolen voor jou