Werknemers zouden niet in credits van The Callisto Protocol worden genoemd

Werknemers zouden niet in credits van The Callisto Protocol worden genoemd

Ongeveer twintig werknemers zouden niet in de aftiteling van The Callisto Protocol worden genoemd.

Dat bericht GamesIndustry.biz. Het gaat om "ongeveer twintig mensen" die mee hebben gewerkt aan de ontwikkeling van de game, maar niet in de aftiteling voorkomen. Hieronder zouden onder andere mensen in prominente en hogere posities vallen.

Volgens een van de ontwikkelaars die bij Striking Distance Studios heeft gewerkt zou het "steken" dat ze niet genoemd worden, ondanks hun harde werk. "Het is klote. Ik heb veel meegeholpen en er langdurig aan gewerkt. Om niet genoemd te worden is rottig."

Een van de bronnen meldt dat diegene het had begrepen als men een ingehuurde kracht was en dat het om werk van een paar maanden ging. Maar het zou gaan om werknemers die fulltime in dienst waren en meer dan een jaar aan het spel hebben gewerkt.

Een andere werknemer claimde dat de studio "favorieten" had en alleen "mensen die men aardig vond of waar men een nauwe relatie mee had" werden genoemd in de credits.

Vorig jaar kwam ontwikkelaar Striking Distance Studios al opvallend in het nieuws door een verwijderde tweet van oprichter Glen Schofield. "We werken zes à zeven dagen per week, niemand dwingt ons. Uitgeput, vermoeid, covid, maar we werken. [..] Dagen van 12-15 uur. Dit is gaming. Hard werken. Werken tijdens je lunch of avondeten. Je doet het omdat je ervan houdt." Na de tweet ontstond ophef, omdat het zogenoemde 'crunch-cultuur' zou promoten. Schofield bood daarna zijn excuses aan.

The Callisto Protocol kwam eind vorig jaar uit en werd wisselvallig ontvangen door critici. Gamer.nl schreef: "The Callisto Protocol is een degelijke spirituele opvolger van Dead Space die wel erg netjes binnen de lijntjes kleurt. Aan de intense actie of visuele pracht en praal zal het niet liggen, maar het gebrek aan originaliteit in zowel verhaal als gameplay is wel erg opzichtig. Doordat échte spanning moet wijken haalt het spel niet hetzelfde niveau als zijn grote voorbeeld. Dat resulteert in een avontuur dat je met plezier speelt, maar even snel weer bent vergeten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik vind het toch altijd weer bijzonder om te lezen hoe kinderachtig er bij bedrijven gehandeld wordt. Zoals de man zelf zegt werken die mensen dus een paar jaar lang 7 dagen in de week met dagen van 12-15 uur lang. Als je ze dan niet in de credits noemt alleen maar om de reden dat je ze niet zo mag of andere mensen meer dan ben je echt een enorme eikel en niet geschikt voor je werk.

0
test

@fonsrutte maar dat is puur speculatie, we weten niet waarom ze werkelijk niet genoemd zijn.

0

@SuperDre staat letterlijk in het artikel, is al iets minder speculatie zou ik zeggen

0
test

@fonsrutte in het artikel staat helemaal niet de reden. Dat is puur speculatie, maar de echte reden weten ze niet.

0

Aanbevolen voor jou