Waarde CD Projekt Red ruim 75% gedaald

Waarde CD Projekt Red ruim 75% gedaald

De aandelen van CD Projekt Red zijn flink gekelderd sinds de release van Cyberpunk 2077.

Dat schrijft PCGamer op basis van een verslag van Business Insider Poland. De waarde van de ontwikkelaar van The Witcher en Cyberpunk 2077 stond op veertig miljard Poolse złoty en is gedaald naar minder dan tien miljard. Dat is een daling van ruim 75% in twee jaar tijd. Het bedrijf is daarmee weer net zoveel waard als in 2017.

In de weken voor de release van Cyberpunk kostte een aandeel van CD Projekt Red zł400 (ongeveer 84 euro). Zes dagen voor de release steeg het zelfs naar zł443. Daarna halveerde de waarde in de eerste paar maanden van 2021, om vervolgens nog eens te halveren sinds maart van dit jaar.

De daling is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de problematische staat waarin Cyberpunk 2077 bij release verkeerde. Met name de Xbox One- en PlayStation 4-versie van het spelen draaiden erg slecht en zaten vol met bugs en glitches. Sony vond de staat van het spel zo onacceptabel dat het Cyberpunk 2077 verwijderde uit de PlayStation Store. In eerste instantie meldde ontwikkelaar CD Projekt Red dat gamers voor geldteruggave bij de bedrijven achter de consoles moesten aankloppen, waarna Sony besloot het spel uit de digitale winkel te gooien.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is afwachten tot een partij een bod doet en aandeelhouders/investerders het verkopen

0
test

Ik wacht zelf altijd tot minstens 90% korting voordat ik een game koop, dus hopelijk dit jaar!

0

Aanbevolen voor jou