Vrouwelijke voetballers kritisch op digitale evenbeeld in Fifa 23

Vrouwelijke voetballers kritisch op digitale evenbeeld in Fifa 23

Spelers en toernooi zijn wel positief over de toevoeging van NWSL en UWCL

Diverse vrouwelijke voetballers hebben zich op social media kritisch uitgesproken voor hun uiterlijk in Fifa 23.

Eerder deze maand werden de National Women's Soccer League (NWSL) en UEFA Women's Champions League (UWCL) aan Fifa 23 toegevoegd. Naast de diverse spelers, teams en competities zijn er ook nieuwe outfits, vieringen en andere visuele extra's toegevoegd.

Diverse vrouwelijke voetballers hebben zich sindsdien negatief geuit over hun digitale evenbeeld. "Ik ben blij dat EA Sports eindelijk de NWSL heeft toegevoegd, maar dit vertegenwoordigt mij niet", aldus Houston Dash-verdediger Caprice Dydasco, die een screenshot van haar digitale versie deelde.

Ook Angel City's Sydney Leroux liet van zich horen. "Je gaat mijn kinderen bang maken", zo kopte ze in bij het plaatsen van een screenshot van haar digitale versie op Twitter. 

Ondanks de kritiek van de spelers op hun digitale evenbeelden, zijn de teams en de NWSL zelf wel te spreken over de toevoegingen in Fifa 23. Voor Fifa-games worden sommige gezichten van spelers gescand, al is het niet bekend of dit ook voor alle vrouwelijke spelers is gebeurd.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Haha, hier heb je in al die jaren geen mannelijke speler over gehoord.

0
test

Beste Sydney Leroux, heb je al eens in de spiegel gekeken? 'k denk dat je kinderen eerder van jou bang worden dan het karakter in Fifa 23. Wat een gemekker dit zeg.

0

Aanbevolen voor jou