Voetbalorganisatie Fifa werkt zelf ook aan voetbalgames

Voetbalorganisatie Fifa werkt zelf ook aan voetbalgames

Fifa laat weten zelf ook voetbalgames te ontwikkelen nu EA de deal stopzet.

Gisteren kondigde Electronic Arts aan dat hun Fifa-games vanaf juli 2023 niet meer Fifa gaan heten, maar EA Sports FC. De deal tussen voetbalorganisatie Fifa en EA loopt dan namelijk af. Qua spelmodi en inhoud zal er niets veranderen volgens de uitgever. "Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en Volta Football zullen er allemaal bij zijn.” Ook de namen van clubs en spelers moeten in stand blijven.

In een statement laat Fifa weten dat als gevolg hiervan de organisatie praat met "grote game-uitgevers, mediabedrijven en investeerders". Dit moet een compleet nieuwe Fifa-game opleveren die in 2024 uit moet komen. 

Voor die tijd moeten er echter meerdere voetbalgames uitkomen die op dit moment al in productie zijn. In het derde kwartaal van dit jaar moet er bijvoorbeeld een game uitkomen gebaseerd op het WK in Qatar, dat in november en december dit jaar wordt gehouden. Ook is er een game in ontwikkeld gebaseerd op het WK voor vrouwen dat in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden.

Volgens Fifa-directeur Gianni Infantino worden de voetbalgames van het bedrijf "de enige authentieke, echte games met de Fifa-naam en de beste games voor gamers en voetbalfans. De Fifa-naam is de enige globale, oorspronkelijke titel. Fifa 23, Fifa 24, Fifa 25 en Fifa 26, ga zo maar door - de Fifa-naam is constant, blijft voor altijd bestaan en blijft de beste."

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Komt er ook een game dat je als arbeider naar Quatar gaat, daar uitgebuit wordt en berooid weer naar huis gaat? De opbrengsten kunnen dan naar die arbeiders.

0

@bigds9fan Ja Slave Simulator komt, als die slaven een beetje doorwerken, binnenkort uit

0

Die Infantino is ook echt de grootste pannekoek ter wereld. Man man man

0

Aanbevolen voor jou