Verbeterde remaster van Rise of the Triad komt in 2023 uit

Verbeterde remaster van Rise of the Triad komt in 2023 uit

In 2023 komt de verbeterde remaster van Rise of the Triad, volledig genaamd Rise of the Triad: Ludicrous Edition, uit op consoles en pc.

Dat heeft Apogee Software, de huidige licentiehouder van de game, aangekondigd. De nieuwe versie van de remaster werd al in 2020 aangekondigd, maar nu is bekend dat het spel ergens begin volgend jaar moet uitkomen op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. 

In 2013 verscheen de remaster van de in 1995 uitgekomen shooter, maar die versie werd gehekeld door fans vanwege diverse ouderwetse designkeuzes. De nieuwe Ludicrous Edition moet echter een stuk moderner worden, met een 4k-resolutie en 60 fps, alsmede een grotere field of view, verbeterde textures, een aangepaste UI, achievements en cloud saves.

Spelers kunnen daarnaast kiezen of ze met de soundtrack uit 1995 of die uit 2013 spelen. Ook is er een nieuwe level editor waarmee spelers hun eigen levels kunnen ontwerpen.

Een van de unieke aspecten van Rise of the Triad is dat spelers uit vijf verschillende personages kunnen kiezen, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. De shooter ontstond oorspronkelijk als vervolg op Wolfenstein 3D, maar nadat 3D Realms daar van afzag, kocht Apogee Software de rechten op.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het is met name de multiplayer waardoor deze hoog op de verlanglijst staat. Voor de rest ziet het er gewoon uit als redelijk dezelfde game met upscaled graphics. Leuk... voor een paar levels. En dan gaat het heel erg herhalen. Wat ik dit soort jaren 90 shooters wel meegeef is dat het ten alle tijden spannend blijft, aangezien de AI lekker simpel is en begint te schieten zodra ze je zien. Dat betekent dat je letterlijk ogen in je achterhoofd moet hebben en heel voorzichtig te werk moet gaan. En een enorm reactievermogen moet hebben of opbouwen. Je bent ook wel redelijk verplicht om naar secrets te zoeken voor de nodige god of dog mode powerups en de sterkere wapens. Ik vraag me wel een beetje af wat ze in die extra levels hebben kunnen stoppen aangezien de mogelijkheden wel redelijk beperkt zijn qua level design. Het enige wat men in het verleden kon doen is krankzinnig moeilijke levels maken die niet echt leuk waren om te spelen (Extreme ROTT... een aanrader als je een hekel aan jezelf hebt).

0
test

Oehhh.. ROTT is wel jeugdsentiment hoor.

0

Aanbevolen voor jou