Veertiende seizoen Apex Legends brengt King's Canyon terug

Veertiende seizoen Apex Legends brengt King's Canyon terug

Respawn Entertainment heeft Apex Legends: Hunter onthuld.

Dat deed het tijdens een developer panel. Het nieuwe seizoen heet Hunter en brengt de populaire map King's Canyon terug. De map is wel op enkele plekken aangepast. Zo is er een nieuwe locatie op de plek waar vroeger Skulltown lag: Relic. Dat is een kleinere versie van het oorspronkelijk Skulltown met één straat in plaats van twee elkaar kruisende straten. De lucht is ook aangepast waardoor de belichting feller is. Tot slot zijn er nog wat kleine locaties veranderd. Hillside ziet er iets anders uit, er zijn meer gebouwen bij Basin en de bovenste verdieping van de Cage is verwijderd.

 

Bij het nieuwe seizoen gaat ook de level cap flink omhoog. Tot dusver was het mogelijk om te levelen tot vijfhonderd. Bij het nieuwe seizoen wordt de mogelijkheid toegevoegd om nog eens drie keer van level 1 tot vijfhonderd te leven. In totaal zijn er dus tweeduizend levels. Ook bij de hogere levels kunnen spelers in-game lootboxen vergaren. De verhoogde level cap zorgt ervoor dat fanatieke spelers gegarandeerd een Heirloom kunnen vrijspelen.

Daarnaast worden er enkele kleine, maar invloedrijke aanpassingen gedaan. De Spitfire maakt voortaan gebruik van lichte kogels en attachments en de Wingman van sniperkogels- en attachments. Ook keert de Skullpiercer terug die dit keer gebruikt kan worden op de Wingman, Longbow en 30-30. De fire rate van de Eva-8 gaat omhoog, Double Tap keert terug en er kunnen Stocks op de automatische shotgun gezet worden.

Naast de terugkerende items komt er ook een gloednieuwe attachment voor smg's en pistolen: de Laser Sight. Deze vervangt de Barrels en zorgt ervoor dat kogels minder gespreid worden afgevuurd. De kleur van de Laser Sight kan worden aangepast.

Twee gouden items krijgen een compleet nieuwe functie. De gouden rugtas zorgde er in het verleden voor dat teamgenoten die weer tot leven werden gewekt de helft van hun leven terugkregen. Die functie wordt vanaf het veertiende seizoen overgeheveld naar de gouden Knockdown Shield. Met de gouden rugtas is het mogelijk om meer levensitems mee te nemen, drie in plaats van twee per vakje.

Apex Legends

In seizoen 14 keren de Volt en de G7 Scout terug als loot op de vloer. De Bocek en de Rampage gaan de Care Package in. Uiteraard is er ook weer een nieuwe Battle Pass met dit keer een reactieve Triple Take als beloning op tier 100 en 110. Tot slot wordt de nieuwe legend Vantage toegevoegd. Meer details over haar worden bekendgemaakt op een later moment.

Apex Legends: Hunter komt op 9 augustus uit op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Nintendo Switch. 

Apex Legends
Apex Legends
Apex Legends

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou