Ubisoft wil gamers via spellen bewust maken van klimaatverandering

Ubisoft wil gamers via spellen bewust maken van klimaatverandering

Ubisoft is van plan om via diens games mensen bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering.

Dat laat de website Playing for the Planet weten, een initiatief van de Verenigde Naties. Via dit initiatief wil men games gebruiken om "de jeugd te inspireren om te leren over en zich hard te maken voor diens omgeving".

Als voorbeeld wordt het al beschikbare Riders Republic genoemd, waarin Ubisoft een "kort en intens" in-game evenement in gaat organiseren "waarmee strategieën om bosbranden qua grootte en frequentie te verkleinen worden getoond". 

Het evenement moet zich in-game in Phoenix, Arizona afspelen, waar vorig jaar in het echt grote bosbranden woedden. Spelers dragen in de game een gasmasker en de sommige delen van de map zijn niet bereikbaar. Het in-game event vindt plaats in het weekend van 23 juni.

In het aankomende Skull and Bones - waar op moment van schrijven nog geen releasedatum voor is - moeten spelers geconfronteerd worden met de gevolgen van het constant blijven uitputten van voedselbronnen. Zo krijgt men te maken met de gevolgen van overbevissing in de oceaan, maar kan men er ook voor kiezen om haaien met rust te laten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dan zijn ze vanaf nu helemaal Persona non grata bij mij ! Ze deden natuurlijk al veel aan recycling van oud werk, maar dit is toch wel de druppel. Ik speel games voor plezier en niet voor politieke onzin

0
test

@Tyranus Ik weet niet hoe oud je bent, maar mocht je nog willen genieten van deze wereld en je eventuele (toekomstige) kinderen een kans willen geven, dan denk ik dat het handig is juist wel aandacht aan dit soort dingen te geven. De kop in het zand mentaliteit is iets waar mensen vaak de neiging toe hebben en niet echt aan te raden met een in gang gezette wereldlijke impact die op een bepaald moment onomkeerbaar wordt.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@N0rthstar Snap je punt maar dit zijn games geen platform om maar te pushen wat men wil veranderen. Daarnaast gaat alles uiteindelijk toch wel naar de klote en dat is nog heeeeeeel ver weg kortom daar hoeven wij ons niet druk om te maken en zeker niet in games!

0

@N0rthstar niet in games.. ik heb zonnepanelen , ben bijna van het gas af Dus ik heb zat bijgedragen. En je gelooft toch zeker niet dat de boeren de boosdoener zijn he .. Dat is tata steel Schiphol en chemelot

0

@Tyranus ik ben het helemaal met je eens. Deze moraal ridders doen het naar mijn idee alleen voor de marketing van dit alles. Dit bedrijf wil ook graag NFT'S aan hun games toevoegen... Een technologie die dacht ik redelijk wat extra energie kost...

0
test

Rot op met deze nonsense. Ik game juist om even nergens aan te hoeven denken. Ubischoft gaat weer genegeerd worden.

0
test

@san5324 Zolang je er buiten de games dan maar over nadenkt hoe je er aan bij kan dragen. Negeren is echt not done in mijn ogen.

0
test

@N0rthstar al sinds 87 was het een onderwerp op de basisschool. Daar leerde ze je al het belang van papier scheiden. Zuinig zijn met drinkwater, plastic afval apart houden, er zijn daarna nog tal van zaken erna gekomen die bij moeten dragen mensen bewust te krijgen. Het zal niemand ontgaan zijn dat er bijvoorbeeld statiegeld op flessen zit. Negeren is dus nieteens mogelijk. Als dan iemand een game gaat spelen om de stress, druk of alle ellende om zich heen even probeert te vergeten zie ik het niet meteen als een toegevoegde waarde dit juist terug te plaatsen in een game. Kies je bewust voor zo’n type spel is dat natuurlijk prima, er zijn educatieve games voldoende maar een game die daar niet op gericht is moet je niet moedwillig gaan opdringen. Mensen gaan over het algemeen ook niet op vakantie om mee te doen aan iedere klimaat protest actie die er gehouden wordt. Dat maakt ze alleen ook niet direct blind voor bestaande problemen.

0
test

@N0rthstar ik draag er wel aan bij en pak straks een keer extra de auto, goed.

0

@san5324 ja ik ben er ook zo klaar mee, altijd weer van die multinational bedrijven of elite mensen die altijd aan de wereld moeten laten zien van oh kijk ons eens wat zijn wij goed voor het milieu of de mensen rechten.. Nep gedoe

0

Aanbevolen voor jou