'Ubisoft ontwikkelt nieuwe Ghost Recon en nieuwe shooter-IP'

'Ubisoft ontwikkelt nieuwe Ghost Recon en nieuwe shooter-IP'

Ubisoft heeft volgens recente geruchten zowel een nieuwe Ghost Recon-game als een compleet nieuwe third-person shooter-IP in ontwikkeling.

Kotaku meldt dat de nieuwe Ghost Recon-game ergens in het fiscale jaar 2023 moet uitkomen, dat loopt tot april 2023. De game zou de codenaam 'Over' dragen en al meer dan een jaar in ontwikkeling zijn. Die naam stond eerder al op een uitgelekte lijst van Nvidia. Veel van die games zijn uiteindelijk echt aangekondigd.

Ubisoft heeft eerder al Ghost Recon Frontline aangekondigd, een nieuwe free-to-play-shooter. Die aankondiging werd echter wisselvallig ontvangen door fans en vorig najaar werd het spel voor onbepaalde tijd uitgesteld. Kotaku claimt dat de ontwikkeling helemaal opnieuw begint en dat het spel voorlopig dus ook niet uitkomt.

De geruchten over de nieuwe third-person shooter-IP werden door journalist Tom Henderson op Exputer geplaatst. De game zou op dit moment intern bekendstaan als 'Pathfinder', maar nog niet lang in ontwikkeling zijn. Henderson zegt zowel foto's als video's van de game gezien te hebben.

Pathfinder zou grafisch lijken op Hyper Scape, de battle royale-game van Ubisoft die op 28 april offline gaat. Het spel zou het qua gameplay echter anders aanpakken. "Een team van vier spelers wordt op de map gedropt en moet zich een weg naar het midden vechten om daar tegen de door de computer bestuurde baas te vechten."

Levels zouden per potje lichtelijk aangepast worden, zoals de plaatsing van deuren die opengebroken moeten worden. Daardoor moeten mensen elke keer een nieuwe weg banen naar het midden, waar de titel 'Pathfinder' op lijkt te slaan.

Verder zou het spel een hero shooter-structuur aangemeten krijgen, waarbij spelers kunnen kiezen uit personages met verschillende eigenschappen. Een centrale hub vergelijkbaar met Tower uit Destiny zou onderdeel zijn van het sociale aspect de game.

Zowel Pathfinder als de nieuwe Ghost Recon-game zijn op moment van schrijven niet officieel aangekondigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

hopelijk met de mechanics en tweakability van breakpoint, maar dan lineair (met open wereld basis verover stukken) en een spannend verhaal. (met cgi of live action cutscenes...alleen voor of/en na een level/missie)

0

Aanbevolen voor jou