Team17 brengt NFT's gebaseerd op Worms uit

Team17 brengt NFT's gebaseerd op Worms uit

Team17 gaat een aantal NFT's uitbrengen gebaseerd op de Worms-franchise.

De uitgever werkt daarvoor samen met het blockchainbedrijf Reality Gaming Group. De NFT's bestaan uit unieke, met de computer gegenereerde artwork gebaseerd op Worms. "Elke NFT is uniek en kan niet gekopieerd worden, wat ze schaars en mogelijk behoorlijk waardevol maakt."

Volgens Team17 en Reality Gaming Group zijn de NFT's die ze uitbrengen minder schadelijk voor het milieu dan andere NFT's. 100.000 van deze NFT's minen zou gelijkstaan aan het jaarlijkse ketelverbruik van elf huishoudens. De officiële MetaWorms-website geeft vooralsnog weinig verdere informatie over het nut van de NFT's of hoeveel ze gaan kosten.  

Voormalige werknemers - zoals Steph McStea - hebben zich negatief geuit over de aankondiging. "Dit is niet de studio waar ik ooit van hield." Volgens Eurogamer waren veel huidige werknemers van Team17 voor de aankondiging niet op de hoogte van de NFT's. Andere werknemers die er wel van af wisten zouden hun onvrede intern hebben geuit, maar dat zou op dovenmansoren zijn gevallen.

Team17 is niet het enige gamebedrijf dat experimenteert met NFT's. Ubisoft kondigde vorig jaar aan NFT's in games te gaan verwerken in de vorm van Ubisoft Quartz. In Ghost Recon Breakpoint kunnen spelers dan ook bepaalde items kopen en weer verkopen. De ontwikkelaar van het aankomende Stalker 2 kondigde daarnaast aan NFT's in de game te willen verwerken. Na veel negatieve feedback besloot de studio die beslissing kort na de aankondiging terug te draaien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

'wat ze schaars en 'mogelijk' behoorlijk waardevol maakt." Daar zie je toch gelijk al aan dat dit een grote grap is. Het is letterlijk wat de gek ervoor geeft. Ik hoop dat het net als bij de vorige pogingen niet al teveel op gaat leveren en ze snel gaan stoppen met deze onzin en weer doorgaan met wat we echt van de verlangen, namelijk kwalitatief goede games maken.

0

@Quirinius Team 17 maakt nagenoeg geen games meer, ze publishen ze vooral. En dat is een ander woord voor financieren. Ergo om ervoor te zorgen dat Team 17 development studios / indies kan verzorgen zodat ze kwalitatief goede games maken... hebben ze geld nodig. Ik vind het daarom ook niet raar dat ze beschikbare kansen aangrijpen om geld te verdienen. Enkel via de gepubliceerde games heeft weinig garanties, beter putten ze uit meerdere bronnen. Het blijft een bron vol met stinkende modder, maar ik snap dat ze het doen.

0

@gimbal2 Ik doelde in dat laatste stukje vooral op de industrie als geheel. Ik kende deze studio niet, en nu ik jouw stukje ook zo lees ik misschien ook wel duidelijk waarom!

0
test

@gimbal2 Team17 doe het goed met uitgeven, maar ze willen zoveel mogelijk uitkeren aan investeerders en zichzelf. Zo heb je steeds minder in kas en gebruik je de winst niet om te investeren in andere zaken. Dus je kunt zo eenmalig dingen een extra keer uitgeven(als ze kopers vinden), maar het zorgt ervoor dat ze minder met hun core business bezig zijn en dat zul je terug zien. Zo zie je dat op veel meer plaatsen waar de focus niet meer op hetgeen waar ze het beste in zijn gaat liggen, dat ze dan ook niet meer het beste naar hun kunnen gaan leveren.

0
test

traitor!

0

Aanbevolen voor jou