Take-Two zou het recht op de naam van It Takes Two hebben geëist

Take-Two zou het recht op de naam van It Takes Two hebben geëist

Eerder dit jaar zou de game It Takes Two zijn getroffen door een zogenaamde 'trademark claim' door uitgever Take-Two.

Dat meldt Eurogamer. Vlak na de release van de game eerder dit jaar, werd de trademark claim in het leven geroepen. De naam It Takes Two zou teveel op de naam van uitgever Take-Two Interactive lijken. It Takes Two wordt uitgegeven door EA en ontwikkeld door Hazelight Studios en is dus niet gerelateerd aan Take-Two.

Eurogamer meldt dat Hazelight door de trademark claim het eigendom van diens IP uit handen moest geven. De website zou deze week van een woordvoerder van Hazelight hebben vernomen dat het "niet kan reageren op huidige geschillen" en dat men "hoopvol" is dat het probleem wordt opgelost. 

Het is dan ook niet duidelijk in hoeverre de huidige situatie invloed heeft op de verkoop en marketing van It Takes Two. Ook is niet duidelijk of het spel uiteindelijk een andere naam moet krijgen, of dat het een mogelijk vervolg in de weg staat.

Take-Two Interactive heeft dit jaar wel meer trademark claims naar bedrijven gestuurd. De uitgever heeft allerlei namen gerelateerd aan het bedrijf en diens games vast laten leggen, waaronder de woorden 'rockstar', 'social club', 'civilization' en 'mafia'. Zo hebben diverse restaurants en tattooshops hun naam moeten veranderen omdat er het woord 'rockstar' in zat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wanneer je geen inspiratie meer hebt ga je irritant doen.. Rockstar begint echt een bully te worden

0

@san5324 Take-Two bedoel je!

0

Alsof Social Club geen generieke naam is. Overigens. Check dit spel. De beste coop platform van dit jaar.

0

Aanbevolen voor jou